Am făcut CEL MAI BUN lucru din viața mea. Viorica Dăncilă, despre băiatul pe care l-a adoptat în 1990

Redactor:
Politic
Am făcut CEL MAI BUN lucru din viața mea. Viorica Dăncilă, despre băiatul pe care l-a adoptat în 1990
Premierul Viorica Dăncilă va da în judecată publicația Libertatea pentru articolul despre fiul pe care l-a adoptat în 1990. Vezi care a fost cel mai bun lucru din viața actualului prim-ministru

Viorica Dăncilă a povestit că fiul ei, Victor, provine dintr-o familie numeroasă și ar fi dorit să o înfieze și pe sora lui, însă nu a avut posibilitatea materială.

„M-am gândit mult dacă să vorbesc despre aceasta, pentru că mâine, la oricine i se poate întâmpla aceste lucruri. Vorbesc în calitate de mamă și nu îmi este deloc ușor. Cred că nimeni nu merită acest lucru, absolut nimeni. E pentru prima oară și ultima oară când vorbesc despre acest subiect. Am să notific prin avocați orice publicație care va trata această temă într-un mod atât de josnic. I-am rugat pe colegii mei să nu facă din acest subiect unul public. Nu vreau să fac din acest subiect unul electoral,” a declarat Viorica Dăncilă marți seara, la Antena 3.

„Și pentru mine și pentru familia mea este un lucru neplăcut, nu credeam că se vor face astfel de acuzații nefondate, tendențioase. Sunt în politică de 30 de ani, dar ca să faci referire la așa ceva nu mă gândeam. Știu că ce am făcut eu cu soțul meu au făcut multe familii din România. Nu e corect să intri cu boncancii murdari în viața, în sufletul cuiva. Am vorbit cu fiul meu… Eu am certitudinea că am făcut cel mai bun lucru din viața mea și dacă ar fi să întorc timpul, aș face acest lucru din nou. Nu este nimic ilegal. A existat un certificat de naștere.”

Premierul a mărturisit că ar fi dorit să o adopte și pe fiica băiatului, însă situația materială nu i-a permis.

„M-am dus și m-am întâlnit cu femeia care l-a abandonat. Mi-a mulțumit. Mi-a spus că se bucură și că va fi liniștită, pentru că avest copil va fi într-o familie. S-a spus că voiam să adopt și fetița. Era o fetiță foarte frumoasă, Aurelia. Avea niște ochi verzi frumoși. Nu puteam să îmi permit să adopt și fetița. Era foarte frumoasă, dar nu puteam. Eram la început de drum, ca să luăm laptele pentru Victor dădeam tot salariul meu, deci nu puteam nici material ca să mai adoptăm un copil. Fetița avea 3-4 ani, nu puteai să iei copilul de lângă mamă,” a explicat Dăncilă.

Întrebată dacă va da în judecată publicația care a scris despre familia ei și fiul pe care l-a adoptat, premierul a replicat: „Da, pentru că, dacă aș trece cu vederea, s-ar putea ca și alții să treacă prin ceea ce trec eu și familia mea acum. Aceste lucruri trebuie stopate într-un fel, nu poți să te joci cu viața unor oameni și să treacă ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Vorbeați de jurnalism. Eu repet, am spus acest lucru de multe ori. Respect jurnaliștii, chiar și pe cei care mă critică, dacă acest lucru este documentat. Dar în momentul în care vii cu asemenea lucruri, acest lucru nu mai este legat de jurnalism.”

Viorica Dăncilă este indignată de felul în care publicația Libertatea a scris despre faptul că are un fiu adoptat dintr-o familie nevoiașă din Videle, al optulea copil al acestora. Articolul sugerează că pașii legali urmați la adopție de Dăncilă ar fi fost neclari.

 

Inchide