Ambasada Israelului este alături de victimele violenței domestice

Ambasada Israelului este alături de victimele violenței domestice
Ambasada Israelului a făcut o donație către Touched Romania, a cărei misiune este aceea de a proteja mamele și copiii lor, victime ale violenței domestice / Sursă foto: Ambasada Israelului
Publicat: 11/08/2020, 17:46
Actualizat: 11/08/2020, 18:04

Victimele violenței domestice din România au, mai nou, un nou aliat puternic, și anume Ambasada Israelului. Misiunea diplomatică sprijină Asociația Touched Romania, ONG care ajută mamele și copiii acestora aflați în situații dificile din cauza abuzurilor.

Marți, 11 august 2020, Ambasada Israelului a făcut o donație către Touched Romania, a cărei misiune este aceea de a proteja mamele și copiii acestora, victime ale violenței domestice.

Potrivit precizărilor făcute de E.S., David Saranga, Ambasadorul Israelului în România, pasul făcut astăzi este doar primul în colaborarea cu ONG-ul citat.

„Din păcate, pentru multe femei din lume, implicit și din România, pandemia de coronavirus a însemnat blocarea în casă alături de agresorii lor. Astfel, propriul cămin le-a devenit cel mai periculos loc”.

„Este foarte îngrijorător faptul că actele de violență domestică s-au intensificat în România de-a lungul ultimelor luni și din acest motiv am dorit să venim în sprijinul femeilor și copiilor care au trecut prin abuzuri fizice și psihice, nu doar în perioada pandemiei.

„Apreciez activitatea desfășurată de Asociația Touched Romania de a sprijini mame și copii, familii, tineri care se confruntă cu lipsuri materiale, dar și afective și felicit întreaga echipă pentru eforturile și dăruirea și grija depuse pentru a îmbunătăți viețile celor mai puțin norocoși dintre noi. Astăzi am făcut doar un prim pas în colaborarea noastră și sper ca împreună să-i ajutăm pe cei aflați la nevoie atât din punct de vedere material, educațional cât și emoțional”, a menționat David Saranga.

O primă mână de ajutor acordată victimelor violenței domestice

Prin donația acordată Centrului maternal Casa Agar din București, Ambasada Israelului a oferit aparatură electrocasnică nouă – mașină de spălat, combină frigorifică, robot de bucătărie, precum și alte electrocasnice mici necesare vieții cotidiene.

Totodată, misiunea diplomatică a Israelului a cumpărat jocuri interactive, jucării și cărți pentru copiii aflați în centrul maternal.

În plus, pentru a sprijini familiile aflate în dificultate, misiunea diplomatică a oferit și 30 de pachete cu alimente neperisabile care vor fi distribuite de echipa Touched Romania.

În România există de șase ori mai puține cămine

Din 2005, activitățile ONG-ului citat s-au concretizat prin proiectul „Casa Agar”, un cămin rezidențial pentru femei aflate în situații critice.

„Pe lângă nevoia impetuoasă de a înființa un asemenea centru, studiile au confirmat că în România există de șase ori mai puține cămine, comparativ cu Standardul European (WAVE Country Report 2010)”.

„Înainte ca ușile noastre să poată fi deschise celor aflați în dificultate, am ajutat prin servicii de consiliere și oportunități de dezvoltare profesională peste 200 de femei și copii, cu sprijinul comunității locale, dar și a prietenilor noștri din alte țări.

„Touched Romania este o asociație non-profit, înregistrată în România, care oferă suport material și holistic celor pe care îi ajută.

„Grija noastră pentru femeile marginalizate și copiii acestora este posibilă prin generozitatea partenerilor noștri. Nu suntem subventionați de Guvernul României”, precizează Raegan Glugosh, președintele Asociației Touched Romania.

Datele statistice referitoare la victimele violenței domestice care au beneficiat, la cerere, de servicii sociale, raportate la nivelul semestrului I 2019 de către Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (județene și ale sectoarelor municipiului București), în virtutea HG nr. 797/2017 pentru aprobarea regulamentelor cadru de organizare şi funcţionare ale serviciilor publice de asistenţă socială şi a structurii orientative de personal spun că am avut 6.731 victime ale violenței în familie, din care 4.167 (61,91%) de sex feminin și 2.564 (38,09%) de sex masculin.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Putin cutremură omenirea. Ordin ISTORIC dat la Moscova: Totul s-a rezolvat
O vedetă PRO TV, decizie de neînțeles. De ce s-a retras din televiziune
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului