Ambasadorul Israelului la Bucureşti, după ce AUR a obținut un procent surprinzător la alegeri: „Un partid unde o parte din membri susţine mişcarea legionară nu trebuie minimizat! Istoria nu trebuie să se repete”

Ambasadorul Israelului la Bucureşti, după ce AUR a obținut un procent surprinzător la alegeri: „Un partid unde o parte din membri susţine mişcarea legionară nu trebuie minimizat! Istoria nu trebuie să se repete”
Ambasadorul Israelului la Bucureşti, după ce AUR a obținut un procent surprinzător la alegeri: „Un partid unde o parte din membri susţine mişcarea legionară nu trebuie minimizat” / Sursă FOTO: David Saranga - Facebook
Publicat: 10/12/2020, 21:28

Ambasadorul Statului Israel la Bucureşti, David Saranga, este de părere că reuşita în Parlament a unui partid cu vederi extremiste, cu o parte dintre membri care neagă Holocaustul, nu trebuie ignorată.

David Saranga a făcut declarații referitoare la partidul AUR, care a reușit să intre în Parlament după alegerile parlamentare de pe 6 decembrie, cu ocazia ceremoniei de aprindere a primei lumânări de Hanuca.

David Saranga: Reuşita unui partid cu viziuni extremiste, cu o parte din membri care neagă Holocaustul, nu trebuie ignorată!

Evenimentul a avut loc într-un cadru restrâns din pauza restricțiilor impuse în contextul pandemiei de coronavirus. Ambasadorul și-a exprimat dorința că prima lumânare aprinsă cu prilejul Sărbătorii Hanuca va alunga ura dintre oameni şi a susținut că este una a speranţei şi a păcii.

„Ne aflăm în această seară împreună pentru a îndepărta întunericul. De fapt, aceasta este semnificaţia Sărbătorii de Hanuca, o sărbătoare specială pentru poporul evreu. Ea ne aduce în minte eliberarea Templul din Ierusalim în urmă cu 2.000 de ani. (…) Pentru libertate şi democraţie s-a plătit cu preţul vieţii. În urmă cu câteva zile au avut loc alegerile parlamentare din România. Doresc să felicit autorităţile române pentru eforturile depuse în a asigura un proces democratic, chiar şi în vremuri de pandemie. Rezultatele acestor alegeri ne oferă însă un semn de îngrijorare. Reuşita unui partid cu viziuni extremiste, cu o parte din membri care neagă Holocaustul, nu trebuie ignorată. Un partid unde o parte din membri susţine mişcarea legionară nu trebuie minimizat, din contră, trebuie să le urmărim cu atenţie discursul şi activitatea. Pentru noi, poporul evreu, toleranţa este una dintre cele mai importante valori. Istoria noastră a fost marcată de persecuţii, suferinţe şi tragedii. De aceea, noi vom privi atenţi evoluţia politică şi socială a acestei formaţiuni. Aşteptarea noastră este ca şi societatea română să rămână la fel de vigilentă”, a subliniat David Saranga.

Totodată, acesta a declarat că știe de eforturile constante pe care autorităţile române le depun în combaterea antisemitismului, xenofobiei şi intoleranţei.

„Istoria nu trebuie să se repete”

„Avem încredere că autorităţile române vor acţiona atunci când vor exista manifestări extremiste. Istoria nu trebuie să se repete. Sărbătoarea de Hanuca ne aminteşte că lumina îndepărtează întunericul, însă în continuare este nevoie să ne apărăm libertatea. Şi, dacă tot vorbim de lumină, ieri, primele doze de vaccin împotriva COVID-19 au ajuns în Israel. În curând, şi România va începe vaccinarea, iar acest moment pe care îl aşteptăm de aproape un an este lumina care va îndepărta întunericul acestei pandemii. Îmi doresc ca lumina primei lumânări pe care o aprindem acum să fie lumina care alungă umbrele urii din noi, să fie lumina care ne apropie şi care consolidează dialogul dintre oameni, a speranţei şi a păcii”, a mai susținut ambasadorul Israelului la București.

Ceremonia a avut loc la teatrul Național din București iar prezenți au fost premierul interimar Nicolae Ciucă, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, directorul TNB, Ion Caramitru, Tova Ben Nun-Cherbis – preşedintele Colegiului Complexului Educaţional Lauder-Reut, Ludovic Orban, Dan Barna, precum și reprezentanţi ai Parlamentului și alţi oficiali.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția