Ambasadorul Rusiei în Italia dă în judecată ziarul La Stampa pentru un articol care „a crescut riscul uciderii președintelui Putin”

Ambasadorul Rusiei în Italia dă în judecată ziarul La Stampa pentru un articol care „a crescut riscul uciderii președintelui Putin”
Ambasadorul Rusiei în Italia dă în judecată ziarul La Stampa pentru un articol care „a crescut riscul uciderii președintelui Putin” / Sursă Foto: Pixabay - Ilustrativ
Publicat: 25/03/2022, 21:06
Actualizat: 25/03/2022, 21:14

Ambasadorul rus în Italia, Serghei Razov, a afirmat vineri că dă în judecată ziarul italian La Stampa după ce a scris un articol despre Vladimir Putin. Potrivit diplomatului, analiza publicată a crescut riscul ca președintele rus să fie asasinat.

Ziarul italian a publicat pe 22 martie o analiză intitulată „Dacă uciderea tiranului este singura opțiune”. În articol era scris că dacă toate celelalte opțiuni nu reușesc să oprească invazia rusă a Ucrainei, singura soluție ar fi ca cineva să-l omoare pe președintele rus, relatează Reuters.

În urma publicării acestui articol, Serghei Razov a spus că articolul încalcă „regulile jurnalismului”.

„Inutil să spun că acest lucru contravine regulilor jurnalismului și moralității”, a declarat Razov reporterilor în fața parchetului din Roma, după ce a înaintat procesul.

Reuters a contactat La Stampa pentru a comenta situația, dar jurnaliștii nu au răspuns imediat solicitării.

Putin numește invazia Ucrainei o „operațiune militară specială” de „demilitarizare” și „denazificare”, mai scrie sursa citată.