AMBULANȚIERII anchetați pentru moartea a opt pacienți din Olt, după ce au furat COMBUSTIBILUL autospecialelor

Redactor:
Dragos Suciu
AMBULANȚIERII anchetați pentru moartea a opt pacienți din Olt, după ce au furat COMBUSTIBILUL autospecialelor
Ambulanțieri cercetați pentru delapidare, fals și uz de fals, după ce ar fi furat, în mod repetat, combustibil din cota alocată lunar autospecialelor din dotare. Vezi cum au fost detectați hoții de motorină și de ce ar putea fi acuzați și de omor din culpă.

Reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că cercetările pentru ucidere din culpă în dosarul furtului de combustibil se fac in rem, fără să fie vorba deocamdată despre vreo urmărire penală.

„Deci, cercetările se efectuează numai în cauză și după aceea, în funcție de probatoriul administrat, vom aprecia dacă există legătură de cauzalitate între activitatea infracțională a inculpaților și cele opt decese înregistrate în perioadă de referință. În perioada în care există indicii că au sustras diferite cantități de motorină”, au spus procurorii.

Potrivit expertizei tehnice auto, ambulanțierii au condus cu viteză mai mică pentru a reduce consumul.

„În urma probatoriului se va vedea dacă există legătură de cauzalitate între activitatea infracțională și decesul celor opt persoane care a intervenit în perioada de referință”, precizează procurorii.

Magistrații au luat măsura controlului judiciar față de 13 dintre ambulanțieri, acestora fiindu-le interzisă și exercitarea profesiei pe o perioadă de 60 de zile. Activitatea serviciului de ambulanță nu este, însă, afectată.

„Nu este afectată activitatea absolut deloc de măsura judiciară. Încă de ieri (marți – n.r.) am suplinit turele la Corabia, respectând graficul. Graficul a fost respectat în totalitate, cu conducători auto, de la substațiile din împrejurimi: Caracal și Slatina. Astăzi am completat graficul și pentru turele de zi și așa le completăm până la sfârșitul lunii, inclusiv în ianuarie. Activitatea de urgență prespitalicească nu este influențată de această măsură absolut deloc”, au declarat reprezentanții SAJ Olt.

13 ambulanțieri din Corabia, județul Olt, au fost puși sub control judiciar, marți, aceștia fiind cercetați pentru delapidare, fals și uz de fals, după ce ar fi furat, în mod repetat, combustibil din cota alocată lunar autospecialelor din dotare, prejudiciind astfel bugetul instituției.

În luna august, polițiștii din județul Olt au făcut 17 percheziții la sediul Ambulanței și la locuințele mai multor persoane bănuite că, în perioada 2015-2018, și-ar fi însușit, în mod repetat, combustibil din cota alocată lunar autospecialelor din dotare, prejudiciind astfel bugetul instituției.

 

Inchide