Ilinca Nazarie
07.02.2020
Știri

Amendă primită de școala din Neamț unde cinci copii s-au intoxicat cu monoxid de carbon

Amendă primită de școala din Neamț unde cinci copii s-au intoxicat cu monoxid de carbon

Școala din județul Neamț unde 5 copii s-au intoxicat cu monoxid de carbon a primit o amendă de 3.000 de lei. Școala a fost închisă și elevii vor fi duși la alta.

Direcția de Sănătate Publică din Neamț a decis suspendarea temporară a orelor de la școala din Petru Vodă, în urma unui control.

„În școală se percepea miros de fum și erau deschise ferestrele pentru aerisire. Sălile de clasă sunt situate la etaj, lângă spațiul unde este amplasată centrala termică pe lemne. Gazele de ardere au pătruns în clase prin orificiile neizolate ale țevilor instalației de încălzire”, anunță DSP Neamț într-un comunicat de presă.

Niciunul dintre cei 5 elevi care au fost duși la spital nu a rămas internat.

„Conducerea unității de învățământ a fost sancționată contravențional cu amendă pentru neaplicarea măsurilor de prevenire a accidentelor sau a unor îmbolnăviri, la copii și tineri, fiind dispusă și măsura suspendării temporare a activității școlii, până la remedierea deficiențelor și asigurarea condițiilor de microclimat”, mai anunță Direcția de Sănătate Publică Neamț.

Amenda este în valoare de 3.000 de lei.

Deocamdată, cei 134 de elevi sunt acasă, însă urmează să fie trimiși la școala din Poiana Teiului.

Inspectorul general al ISJ Neamț, Mihai Obreja, a declarat pentru MEDIAFAX că există mijloace de transport pentru ca elevii să fie duși la o altă școală.

De asemenea, centrala termică a școlii „Iustin Pârvu” din comuna Poianava fi înlocuită.

Cei cinci copii care au ajuns la spital de la Școala Gimnazială „Iustin Pârvu” din comuna Poiana Teiului au avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind intoxicați cu monoxid de carbon, din cauza problemelor de la centrala termică pe lemne a școlii.

Inchide