Amendă uriașă pentru o fermă de păsări din Prahova. Ce au descoperit inspectorii Gărzii de Mediu

Amendă uriașă pentru o fermă de păsări din Prahova. Ce au descoperit inspectorii Gărzii de Mediu
Sursa FOTO: Facebook
Publicat: 03/12/2022, 22:02

O fermă de păsări din localitatea prahoveană Băicoi a fost amendată cu suma de 100.000 de lei, a anunțat sâmbătă Garda de Mediu Prahova.

Controlul la ferma de păsări a fost efectuat după ce localnicii au reclamat mirosurile greu de suportat emanate din zona fermei. În urma controlului, comisarii de mediu au constatat că firma nu avea autorizaţie de mediu.

”Garda de Mediu Prahova a sancţionat un operator economic cu amendă în valoare de 100.000 lei în urma controlului efectuat la hala de depozitare şi tratament dejecţii avicole cu activitatea desfăşurată în oraşul Băicoi. Controlul efectuat a vizat verificarea sesizărilor primite de la locuitorii oraşului Băicoi cu privire la disconfortul olfactiv produs de activitatea desfăşurată la hala de depozitare dejecţii avicole”, a transmis Garda de Mediu Prahova pe Facebook.

Conform sursei citate, verificările făcute în teren au arătat că operatorul economic nu a îndeplinit măsura trasată încă din faza de construcţie, de a solicita Autorizaţie de Mediu înaintea începerii activităţii.

Comisarii de mediu au dispus ca activitatea respectivului agent economic se fie reluată după obţinerea actelor de reglementare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase