AMENZI. Un convoi format din cinci căruţe a parcurs 100 de kilometri prin țară. Unde mergeau cele 13 persoane

AMENZI. Un convoi format din cinci căruţe a parcurs 100 de kilometri prin țară. Unde mergeau cele 13 persoane
Foto: Alba24
Publicat: 21/04/2020, 09:55
Actualizat: 07/04/2021, 01:17

Autoritățile din Alba au oprit un convoi format din cinci căruțe, în care se aflau 13 persoane, inclusiv minori.

În ciuda pandemiei și a restricțiilor impuse de starea de urgență un convoi din cinci căruțe circula spre Sebeș. O patrulă de jandarmi din Alba a oprit convoiul în Aiud și a aplicat 5 amenzi, întrucât persoanele nu aveau declarații pe proprie răspundere.

Persoanele din căruțe au spus că se îndreptau spre Sebeș pentru a se angaja. Când au fost opriți, cei 13 parcurseseră 100 de kilometri.

În urma verificărilor au fost aplicate 5 amenzi de 10.000 de lei.

Persoanele, în căutare de locuri de muncă

„Deşi în contextul actual generat de răspândirea COVID-19, jandarmii execută zilnic misiuni de escortare a convoaielor auto care tranzitează judeţul Alba, astăzi au fost puşi în situaţia de a opri şi verifica un convoi format din 5 atelaje hipo, după ce parcursese peste 100 de kilometri. Convoiul, din care făceau parte 13 persoane (dintre care şi minori), se deplasa din judeţul Cluj spre localitatea Sebeş, iar în localitatea Aiud a fost surprins de o patrulă de jandarmi. Persoanele au declarat că se îndreptau spre Sebeş cu scopul de a găsi locuri de muncă”, a transmis, luni, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Alba, conform Alba24.

În urma verificărilor efectuate de jandarmi, au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 10.000 de lei, deoarece persoanele nu deţineau declaraţii pe proprie răspundere completate cu date valabile.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase