• Publicat:
Știri

ANAT îl invită pe Victor Ponta să stea gratuit o săptămână la Mamaia: ”Dacă prețurile sunt mai mari ca la Miami, atunci să scadă taxele”

ANAT îl invită pe Victor Ponta să stea gratuit o săptămână la Mamaia: ”Dacă prețurile sunt mai mari ca la Miami, atunci să scadă taxele”
Prim-vicepreședintele Asociației naționale a agențiilor de turism (ANAT), Alin Burcea, l-a invitat pe Victor Ponta să stea o săptămână gratuit la Mamaia, pentru a vedea dacă prețurile sunt într-adevăr mai mari ca în Miami sau Caraibe, așa cum declarase premierul după întoarcerea din concediu.

„Îi lansăm invitația să petreacă o săptămână la Mamaia, gratuit, la ce hotel dorește, împreună cu familia, ca să vadă litoralul românesc și prețurile practicate aici. Dacă sunt mai mari decât la Miami, cu această ocazie să scadă și taxele. De acum vrem TVA zero la sută, dacă tot e scump la Mamaia. Trebuie să luăm, evident, măsuri să reducem taxele”, declară Alin Burcea, conform unui comunicat de presă.

Reducerea TVA la 9% pentru pachetele turistice, care a dus în acest an la ieftinirea vacanțelor pe litoralul românesc, a impulsionat turismul, situație evidențiată în statisticile prezentate de Institutul Național de Statistică. Este însă nevoie de adoptarea mai multor măsuri pentru ca turismul românesc să devină mai competitiv, dar și să ajungă la 6% din PIB, nivelul de potențial estimat de World Tourism & Travel Council în cazul țării noastre, față de 2%, în prezent, se mai arată în comunicatul ANAT.

„Unde am mers eu în vacanță e un pic mai ieftin decât la Mamaia”, declara Victor Ponta luni, după ce s-a întors din concediu, într-o emisiune televizată.

Inchide