Anca Dragu: Prima grijă a acestui nou USL a fost înlocuirea președintelui Senatului. Vom ataca la CCR

Anca Dragu: Prima grijă a acestui nou USL a fost înlocuirea președintelui Senatului. Vom ataca la CCR
Prima grijă a acestui nou USL a fost înlocuirea președintelui Senatului, spune Anca Dragu
Publicat: 23/11/2021, 17:55
Actualizat: 23/11/2021, 17:55

Parlamentarul USR Anca Dragu a afirmat că partidul din care face parte va ataca la Curtea Constituțională revocarea sa din funcția de președinte al Senatului, pe care o consideră nemotivată. Aceasta a spus că demersul PNL, PSD și USR a avut ca scop doar să asigure o nouă funcție pentru liderii noii coaliții. Totul în condițiile în care președinte al Senatului a fost votat Florin Cîțu, președintele PNL.

„Astăzi, plenul Senatului a votat demiterea mea din funcția de președintă a Senatului României. Trebuie să arătăm că prima grijă a acestui nou USL a fost înlocuirea președintelui Senatului pentru a asigura o funcție pentru liderii noii coaliții. Nu au mărit alocațiile pentru copii, nu au mărit pensiile, nu s-au gândit la cetățean, în schimb s-au gândit la o funcție pentru partid. Și au mai făcut un lucru: au dat cadou terenul Romexpo către o companie privată”, a spus Dragu într-o conferință de presă.

Senatoarea consideră că au fost încălcate atât Constituția, cât și decizii ale CCR prin revocarea ei din funcție.

Politicianul USR a adăugat că demiterea sa „este o decizie nemotivată” și că „nu este o sancțiune juridică”, în condițiile în care nu există „o încălcare gravă a Constituției” pe care să o fi făcut în timpul mandatului.

„Acum 16 ani, CCR a declarat neconstituționale articolele din Regulament care prevedeau posibilitatea de demitere a președintelui Senatului ca o sancțiune juridică sau sancțiune politică.

În cei 16 ani, aceste două prevederi prin care se poate demite un președinte al Senatului nu au fost corectate astfel încât rămânem pe textul din Constituție care arată că președintele Senatului și președintele Camerei Deputaților, mandatele acestora sunt pe perioada mandatului celor două camere”, a spus ea.

„Ca om politic ai o alegere de făcut: lupți pentru a menține stabilitatea instituției pe care o conduci, indiferent de provocările ce pot apărea sau te retragi în timpul crizei pentru conservarea propriei imagini. În cele 11 luni de mandat, mi-am întărit convingerea pentru care m-am întors în țară și am decis să intru în politică: fără implicare nu putem avea așteptări ca lucrurile să se întâmple peste noapte pentru că, pur și simplu, ne gândim că așa trebuie să funcționeze”, a mai spus Dragu.