Anchetă epidemiologică după ce zece copii au fost internați cu suspiciune de hepatită A la Vaslui

Anchetă epidemiologică după ce zece copii au fost internați cu suspiciune de hepatită A la Vaslui
Publicat: 31/07/2014, 19:48
Actualizat: 06/02/2016, 00:36

Zece copii, cu vârste cuprinse între 2 și 14 ani, și doi adulți, din localitatea vasluiană Păltiniș, au fost internați în Spitalul Județean de Urgență Vaslui, cu suspiciune de hepatită virală A, autoritățile sanitare declanșând o anchetă epidemiologică.
În cazul unuia dintre adulți s-a confirmat prezența virusului hepatic.

„La toți suspecții au fost recoltate probe de sânge pentru efectuarea analizelor de laborator, în acest sens fiind așteptate rezultatele. În comunitate, au fost vaccinați 16 copii, cu vârste cuprinse între 2 și 15 ani, precum și cinci adulți, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani, urmând ca procesul de imunizare să continue în localitatea respectivă, unde sunt 300 de locuitori”, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Vaslui, Mihaela Topliceanu.

Pe lângă vaccinarea localnicilor, DSP Vaslui a prelevat probe de apă din trei fântâni situate în zona focarului, pentru a stabili ce a determinat îmbolnăvirea celor 12 persoane.

Potrivit autorităților locale, cel mai probabil, fântânile au fost contaminate cu fecale de la animale, în urma ploilor abundente din ultima perioadă.