Anchetă în cazul accidentului de parașutism de la Clinceni. Ce vizează procurorii

Anchetă în cazul accidentului de parașutism de la Clinceni. Ce vizează procurorii
Publicat: 19/10/2015, 12:33
Actualizat: 20/10/2015, 08:00

Potrivit unui comunicat al parchetului, procurorii s-au sesizat duminică din oficiu cu privire la faptul că, în aceeași zi, pe Aerodromul Clinceni, județul Ilfov s-a produs un accident aviatic, în care a fost implicat un avion proprietate privată, din care trei sportivi parașutiști au efectuat un salt, la impactul cu solul rezultând decesul unuia dintre ei și rănirea gravă a celorlalți doi, ulterior, la spital, survenind și decesul uneia dintre victimele rănite.

La eveniment s-a deplasat imediat echipa operativă, formată din procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București și polițiști din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția Poliție Transporturi – Secția Regională de Poliție Transporturi București, care a efectuat cercetarea la fața locului.

La aceeași dată, în cauză s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la infracțiunile de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și încălcarea de către personalul aeronautic civil a îndatoririlor de serviciu sau neîndeplinirea lor, dacă fapta este de natură să pună în pericol siguranța zborului, prevăzute de art. 192 Cod penal, art.196 Cod penal și art.98 din OUG 29/1997 privind Codul aerian civil.

Accidentul de parașutism a avut loc duminică dimineață, după ce instructorul Adrian Constandache a sărit în tandem cu Andreea Nica, în vârstă de 27 de ani, jucătoare la clubul de handbal Unirea Slobozia, iar la scurt timp a făcut un salt și Dan Floroiu. Acesta din urmă ar fi avut probleme cu parașuta, s-a apropiat prea repede de parașuta cu care au sărit ceilalți doi și, în urma impactului, ar fi căzut toți de la aproximativ 70 de metri înălțime.

Dan Floroiu a intrat în stop cardio-respirator și a decedat la locul accidentului. Andreea Nica a fost dusă la Spitalul Universitar de Urgență București, unde a decedat câteva ore mai târziu, duminică după-amiază.

Instructorul de parașutism Adrian Constandache, care a suferit un traumatism cranio-cerebral, a fost dus la Spitalul de Urgență Floreasca, fiind internat la secția de Terapie Intensivă.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, dr. Bopgdan Oprița, declara, duminică, că pacientul are un traumatism cranio-cerebral, este intubat și ventilat, arătând că starea bărbatului este destul de gravă.

Potrivit reprezentanților Aeroclubului București, instructorul Adrian Constandache avea o experiență de 4.000 de salturi, iar Dan Floroiu, de circa 100 de salturi.

Adrian Constandache, în vârstă de 43 de ani, este de origine din Timișoara, unde a urmat cursurile Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului, dar s-a stabilit la Eforie Sud, el având doi copii. Soția lui Adrian Constandache este instructor de parașutism la Aerodromul Tuzla, ea fiind multiplă campioană națională.

Pe pagina sa de Facebook, un tânăr care i-a fost elev îl numește unul dintre cei mai buni instructori pe care i-a avut și îi mulțumește că i-a dat încredere și curaj.

Andreea Nica avea 27 de ani și era handbalistă la echipa Unirea Slobozia, iar duminică era la primul salt cu parașuta.

Decesul Andreei Nica a fost anunțat și pe pagina de internet a clubului de handbal Unirea Slobozia: „Jucătoarea clubului nostru, Andreea Nica, a decedat în urma unui accident de parașutism petrecut pe Aerodromul Clinceni. În vârstă de 27 de ani, Andreea a apărat poarta Unirii încă de la înființarea echipei de handbal feminin. Dumnezeu să te odihnească în pace!”.

Dan Floroiu, în vârstă de 49 de ani, era din Galați și locuia la Iași, potrivit paginii sale de Facebook. Era managing partner la o firmă de IT din Iași.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
ADIO, maestre! A murit Căpitanul din Titanic și Regele din Stăpânul Inelelor
Doliu la Hollywood. A murit un actor faimos din „Titanic” și „Stăpânul Inelelor”
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ