Anchetă în cazul medicului care ar fi făcut ilegal întrerupere de sarcină fetei de 16 ani dispărute din martie

Anchetă în cazul medicului care ar fi făcut ilegal întrerupere de sarcină fetei de 16 ani dispărute din martie
Publicat: 16/07/2013, 19:07
Actualizat: 16/02/2016, 21:26

Direcția de Sănătate Publică Vaslui a sesizat, marți, Colegiul Medicilor pentru declanșarea unei anchete în cazul medicului ginecolog Mihail Andronachi, de la Spitalul de Urgență Bârlad, care ar fi făcut ilegal întrerupere de sarcină adolescentei de 16 ani, dispărută din luna martie.

Medicul Mihail Andronachi, ginecolog în cadrul Spitalului de Urgență Bârlad, va intra în atenția Colegiului Medicilor Vaslui în cazul adolescentei de 16 ani, dispărută în luna martie, și căreia, potrivit anchetei derulate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, i-a făcut o întrerupere ilegală de sarcină, fără acordul părinților, în condițiile în care fata era minoră, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Direcția de Sănătate Publică Vaslui s-a autosesizat cu privire la acest caz în care medicul chirurg Octavian Marcu, de la aceeași unitate medicală din Bârlad, este principalul suspect în cazul dispariției adolescentei. De altfel, medicul Octavian Marcu a apelat la serviciile colegului său, ginecologul Mihail Andronachi, pentru a-i provoca un avort, fără acordul părinților, minorei de 16 ani cu care chirurgul întreținea relații intime din vara anului 2012, când i-a fost pacientă.

„În urma unei întâlniri a conducerii Direcției de Sănătate Publică Vaslui, în cursul zilei de astăzi (n.r.- marți) am transmis o adresă către Colegiul Medicilor prin care solicităm să se desfășoare, conform procedurilor, o anchetă în cazul medicului Mihail Andronachi. Așteptăm punctul de vedere al colegiului, organul competent în astfel de cazuri”, a declarat, marți, pentru corespondentul MEDIAFAX directorul DSP Vaslui, Mihaela Vlada.

Reprezentanții Colegiului Medicilor Vaslui susțin că îl vor chema la audieri pe medicul ginecolog Mihail Andronachi și, în funcție de declarațiile acestuia și rezultatele anchetei, se va stabili dacă va fi sancționat.

„Evident, în urma sesizării DSP Vaslui, îl vom chema pe medicul incriminat la audieri. Ulterior, Biroul Colegiului Medicilor va sesiza Comisia de Disciplină Județeană a instituției, organul abilitat să stabilească dacă este culpă medicală”, susține președintele Colegiului Medicilor Vaslui, Mioara Dașcău.

Dacă va fi găsit vinovat de Colegiul Medicilor, ginecologul Mihail Andronachi riscă, în funcție de gravitatea faptei, de la mustrare scrisă până la ridicarea dreptului de liberă practică.

Mai multe percheziții au avut loc, sâmbătă, la locuințele medicului chirurg Octavian Marcu de la Spitalul de Urgență din Bârlad, procurorii deschizând dosar penal pentru omor în acest caz.

Cercetările în acest caz au fost începute de polițiști în luna martie, în urma unei plângeri depuse de părinții adolescentei care au sesizat că fiica lor nu s-a mai întors acasă de la școală, în condițiile în care făcea zilnic naveta la liceul din Bârlad.

Chemat la audieri în acest caz, la câteva zile de la sesizarea privind dispariția fetei, medicul Octavian Marcu a depus și el o plângere pentru șantaj împotriva adolescentei de 16 ani.

După mai mult de trei luni de la declanșarea cercetărilor, polițiștii din Bârlad și-au declinat competența în favoarea procurorilor de la Parchetul Tribunalului Vaslui, care au deschis dosar penal pentru omor în cazul dispariției adolescentei, principalul suspect fiind chirurgul Octavian Marcu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
BREAKING | Medicul care l-a operat de urgență pe Florin Piersic, în ziua de Paște,...
FOTO. Serena Williams și Maria Sharapova, rivalele Simonei Halep, apariții fenomenale la MET Gala! Imagini...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Meteorologii anunţă o "schimbare majoră" a vremii. Vom avea fenomene extreme în ţară toată săptămâna
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Accident sau sinucidere? Un bărbat a decedat în a treia zi de Paște, după ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
BANCNOTELE cu care nu mai poți plăti. Decizia ESTE FINALĂ. Avertisment pentru cei cu bani...
Scandal uriaș la Eurovision. Fanii au fost oripilați
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Cui va preda Warren Buffett imperiul de 400 de miliarde de dolari?