Ancheta în cazul scandalului de la Penitenciarul Colibași, preluată de Parchetul Tribunalului Argeș

Ancheta în cazul scandalului de la Penitenciarul Colibași, preluată de Parchetul Tribunalului Argeș
Ancheta în cazul scandalului izbucnit, miercuri, între 12 deținuți de la Penitenciarul de Maximă Siguranță Colibași a fost preluată de procurorii Parchetului Tribunalului Argeș, cel mai probabil, niciunul dintre răniți neavând nevoie de spitalizare, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Publicat: 05/09/2012, 23:39
Actualizat: 26/03/2019, 00:14

Ancheta în cazul scandalului izbucnit, miercuri, între 12 deținuți de la Penitenciarul de Maximă Siguranță Colibași a fost preluată de procurorii Parchetului Tribunalului Argeș, cel mai probabil, niciunul dintre răniți neavând nevoie de spitalizare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului de Maximă Siguranță Colibași, Raluca Dinișor, șase dintre cei 12 deținuți răniți în urma scandalului izbucnit, miercuri după-amiază, în curtea de plimbare a instituției au fost duși la Spitalul Militar din Pitești, la ora transmiterii acestei știri trei dintre ei fiind încă în investigații la unitatea spitalicească, urmând ca, cel mai probabil, aceștia să revină la Penitenciarul Colibași în cursul acestei nopți.

„Alți trei deținuți au fost investigați mai devreme la aceeași unitate spitalicească. Niciunul nu a rămas internat, un singur deținut având nevoie de o ecografie, care va fi realizată în cursul zilei de joi la un spital din Pitești. Cel mai porbabil niciunul dintre deținuți nu necesită internare”, a spus Dinișor.

Potrivit aceleiași surse, toți cei 12 deținuți se vor întoarce în penitenciar.

Dinișor a adăugat că, în cursul zilei de joi, cei 12 deținuți vor fi duși sub escortă la Serviciul de mediciină Legă Argeș pentru evaluarea leziunilor, conform procedurilor.

La Spitalul Județean de Urgență din Pitești au venit mai multe rude ale persoanelor implicate în scandal, unele de etnie romă, care au reclamat faptul că nu au fost anunțate despre starea răniților și locul unde se află, în curtea unității spitalicești venind și „mascații” de la Serviciul Poliției de Intervenție Rapidă, nefiind însă înregistrate incidente.

„Nu am fost anunțați de la închisoare despre ce s-a întâmplat acolo și unde sunt ai noștri, cât de răniți sunt. Am aflat acum că i-ar duce aici la spital, la Pitești, și așteptăm, dar nimeni nu vrea să vorbească cu noi”, a declarat o femeie, rudă a unuia dintre deținuții de la Colibași.

După trei ore, constatând că răniții nu au ajuns la Spitalul Județean de Urgență Argeș, multe dintre rude au plecat la Penitenciarul de Maximă Siguranță de la Colibași, situat în orașul argeșean Mioveni, la 20 de kilometri de Pitești.

Doisprezece deținuți de la Penitenciarul Colibași, din județul Argeș, au fost răniți, miercuri după-amiază, în urma unui conflict izbucnit între aceștia în curtea de plimbare a instituției, cel mai probabil pe fondul unor neînțelegeri.

Într-o Informare de presă remisă miercuri seară de purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Colibași, în 5 septembrie, în jurul orei 17.00, a avut loc o altercație fizică între 12 persoane private de libertate, aflate la curtea de plimbare.

Personalul aflat în serviciu a intervenit imediat pentru aplanarea conflictului și ulterior persoanele implicate au fost prezentate la medicul de gardă din cadrul Penitenciarului Spital Colibași. În urma recomandărilor medicale, șase persoane private de libertate urmau să fie prezentate pentru consultații de specialitate la Spitalul Județean Argeș, se arată în informarea de presă.

Conform sursei citate, la nivelul Penitenciarului Colibași a fost demarată o anchetă internă pentru stabilirea cauzelor care au condus la producerea incidentului, urmând a fi sesizate și organele de urmărire penală.

Potrivit unor surse din interiorul instituției, conflictul ar fi izbucnt între deținuți aflați în regim semi-deschis și alții din zona de siguranță maximă a închisorii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Raisa a fost găsită moartă. Fetița de doi ani dispărută ieri era într-o râpă și...
Cine este și cu ce se ocupă soția lui Radu Mazăre, de fapt. Roxana e...
FOTO. „Ce rușine!”. Imaginile indecente pentru care Mădălina Ghenea a fost desfințată de fani
Trei dintre rudele Raisei, fetița găsită moartă într-o râpă, sunt audiate de polițiști. Pista pe...
Gabriela Lucuțar divorțează! Regina Întunericului și soțul ei au de împărțit o avere de 2,7...
TEST IQ | Aceste două poze par identice, dar nu sunt. Găsiți diferențele
Produsele de pe Shein şi Temu s-ar putea scumpi. UE vrea taxe vamale pentru toate...
De ce niciun trecător nu a intervenit pentru a-l salva pe bărbatul ucis în Crângași!...
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii!...
S-a dus la RAR să înmatriculeze mașina dar a primit DOSAR PENAL
Una dintre cele mai frumoase biserici gotice târzii din Transilvania va fi restaurată
Cel mai SENZAȚIONAL film al lui Demi Moore! Câți ani avea pe atunci?
Interzis pentru românii care au mașini. Amendă de 1.000 de lei. Decizie direct de la...
Vecinii scandalagii riscă mari sancțiuni. S-a schimbat Codul Penal
Daliana Răducan a decis ce rochie de mireasă va purta. Reacția savuroasă a lui Răzvan...
Armata, din nou obligatorie? Ce se întâmplă dacă cineva îl refuză: „Un viitor mai periculos”
Cristina Șișcanu și Mădălin Ionescu, acuzați că mimează fericirea în mediul online! Cum se înțeleg,...
BANCUL ZILEI. Într-o zi vine o băbuță la Banca Națională să depună o suma mare...
Ziua în care cuceritorul Mehmed al II-lea a îngenuncheat Constantinopolul
×