Anchetă la creșa din Iași, unde copiii erau învățați să înjure: Un părinte este acuzat că ar fi lovit-o pe educatoare

Anchetă la creșa din Iași, unde copiii erau învățați să înjure: Un părinte este  acuzat că ar fi lovit-o pe educatoare
Publicat: 23/04/2019, 12:23

Coordonatoarea Creșei Nr. 10 „Piticii năzdrăvani”, din Iași, Valeria Butnaru a declarat, marți că tatăl unui copil s-a dat drept un părinte care vrea să își înscrie micuțul la această unitate, a intrat în birou și a lovit-o.

„S-a dat drept un părinte care vrea să-și înscrie copilul, eu am spus că parcă îl recunosc și am întrebat dacă a avut copilul la noi, iar el a spus că nu. I-am explicat că nu se poate să-l înscrie. Nemaiavând subiect de discuție, el mi-a spus să mă întorc în spatele scaunului de la birou, era un tablou pe perete, că îi place tabloul și în momentul acela m-a prins de cap, de gură și m-a izbit cu capul de birou. Am țipăt, el m-a strâns mai tare, mi-a băgat unghia în obraz, probabil eu m-am agitat foarte mult și m-a lăsat, mi-a spus 《asta este, pentru că mi-ai dat fetița jos》, jos fiind grupele mari, anul trecut, în 2018. Atunci când am ieșit, până să mă întâlnesc cu el, el a discutat cu o doamnă, că o caută pe doamna șefă”, a spus coordonatoarea creșei.

Polițiștii s-au autosesizat și fac cercetări în acest caz.

„Ne-am sesizat din oficiu pentru infracțiunile de violare a sediului profesional și lovire sau alte violențe. Luni, în jurul orei 09.00, am fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că o angajată a unei creșe din municipiul Iași ar fi fost agresată fizic de către un bărbat”, a declarat Ioana Buștiuc, purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

Familia unui copil din Iași i-a pus băiatului un dispozitiv de înregistrare pe haină și când părinții au auzit cum vorbesc educatoarele cu cei mici la creșă au mers la avocat și intenționează să depună plângere penală.

„Îți miroase a s..ă, a oleacă de s..ă îți miroase de acuma. Cam devreme”, se aude o educatoare care ceartă o fetiță pentru că e neastâmpărată.

Pe înregistrare se aude și cum este certat un băiețel pentru că a făcut pe el. I se spune că e „porc”, „nespălat” și „pute ca un dihor”.

„De ce nu faci c..a la baie și faci pe tine? Porcule! Ești porc, nu tigru cum spune mama ta. Porc ești că te c..i pe tine. Miroase că ești nespălat. A dihor miroase”, îi spune îngrijitoarea copilului.

De asemenea, copiii erau învățați să înjure și sunt amenințați dacă nu sunt cuminți.

„În p… mă-tii, ia spune și tu, spune”, îl învață femeia care ar trebui să aibă grijă de copil și să îl educe, apoi se aud două voci adulte care râd pe seama „învățăturii” oferite. „Te omor”, se aude o altă voce adultă adresându-se unui copil care e neastâmpărat.

Copilul care a avut dispozitiv de înregistrare pe haină a fost luat de la creșă și merge la psiholog. Avocatul familiei, Ciprian Mitoșeriu, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că părinții vor depune plângere penală, deoarece ceea ce li se întâmplă copiilor la creșă îi poate afecta pe viață.

Primarul Iașului, Mihai Chirica, a declarat că imediat după ce înregistrările audio au apărut în spațiul public a luat măsuri împotriva îngrijitoarelor creșei.

„Pentru cele trei persoane care se ocupau de acea grupă de copii, respectiv două îngrijitoare și o asistentă, am luat măsura să fie demise și eliminate din sistemul de creșe. Și coordonatoarea creșei a fost demisă. Trebuia să aibă grijă ca această situație să nu se întâmple. Doamna director a fost penalizată cu avertisment. Am rugat-o să aibă mai multă grijă să nu se mai întâmple așa ceva. Pot înțelege foarte multe lucruri, pot ierta, pot să analizez cu multă larghețe când e cazul, dar nu tolerez un astfel de comportament față de copii. Poate fi copilul oricăruia dintre noi. Acolo nu e doar o lipsă de educație, e și o traumă psihologică”, a declarat Mihai Chirica, pentru MEDIAFAX.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Ce a pățit acest pensionar italian de 79 de ani, după ce s-a cuplat cu...
FOTO. Ce transformare pentru femeia care l-a înnebunit pe Gigi Becali! A făcut avere din...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au...
Anunțul făcut de Nicolae Bacalbașa despre Florin Piersic. Ce se întâmplă acum cu actorul: 'O...
Experții au dat verdictul: care sunt momentele ideale pentru o partidă de AMOR. Așa veți...
Urmează 48 de ore critice pentru Florin Piersic. Medic: "Depinde şi de sistemul imunitar, depinde...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Ce a făcut Sorinel Copilul de Aur cu primii lui bani din cântări: „A cumpărat...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Raportul lui Blinken este aşteptat să critice Israelul şi nu ar încălca termenii referitori la...
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
Se verifică banii românilor. Este obligatoriu până pe 25 mai. Legea spune clar
Cum se simte Kate Middleton. Răspunsul prințului William
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile...
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Cum a aflat Monica Tatoiu recent că mai are frați de pe urma tatălui: „I-a...
Ce tematică deosebită au ales Oana Mosneagu și Vlad Gherman pentru nunta lor: "Suntem absolut...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
Ce se întâmplă pe piaţa medicamentelor din România?