Anchetă la Galați după ce o fetiță de nouă ani ar fi fost sechestrată de un vecin. „A luat-o de pe stradă, din fața magazinului”

Anchetă la Galați după ce o fetiță de nouă ani ar fi fost sechestrată de un vecin. A luat-o de pe stradă, din fața magazinului
Publicat: 30/07/2017, 16:48
Actualizat: 26/03/2019, 06:32

Bărbatul de 42 de ani, bănuit că a sechestrat o fetiță de 9 ani și a ținut-o în locuința sa timp de două zile, a fost audiat sâmbătă, timp de cinci ore, după care polițiștii au decis să îl rețină, iar duminică va fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

„Din declarațiile minorei s-a stabilit faptul că în seara zilei de 27 iulie, în jurul orei 20.30, în timp ce se afla în centrul comunei Scânteiești, a fost abordată de un bărbat de 42 ani, din aceeași localitate, care a condus-o la locuința sa, sub pretextul că îi va da haine uscate, în condițiile în care afară ploua torențial. Ulterior, bărbatul ar fi reținut-o pe minoră în locuință, împotriva voinței ei, până la data de 29 iulie, în jurul orei 17.00, când, profitând de faptul că acesta era plecat, a forțat sistemul de închidere al ușii de acces și a părăsit curtea, prin escaladarea gardului. În urma probatoriului administrat la dosar, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate”, se precizează într-un comunicat al IPJ Galați

Tatăl fetei de 9 ani le-a spus anchetatorilor că fiica sa l-a vizitat, joi seara, la ferma unde lucrează, iar el a trimis-o acasă. Vineri, când a venit la domiciliu, bărbatul a aflat de la ceilalți copii că fata de 9 ani nu s-a întors de la fermă, așa că omul a anunțat dispariția la Poliție, oamenii legii începând o amplă operațiune de căutare.

După câteva ore în care s-a scotocit tot satul și împrejurimile, fata a fost găsită, sâmbătă, ea povestindu-le polițiștilor că a fost ținută împotriva voinței ei în casa unui vecin. De asemenea, minora susține că a fost amenințată cu un cuțit.

„Ea a fugit de acolo. El a ținut-o închisă, am înțeles că i-a pus cuțitul la gât. A dat fata mea declarații, pe mine m-au chemat să asist. Fata a zis că i-a pus cuțitul la gât. Nu voia să o lase să plece acasă, că nu voia el. A luat-o de pe stradă, din fața magazinului. Nu știu ce a vrut să-i facă. Am apucat să o strâng în brațe, în timp ce ea plângea”, a povestit tatăl fetei, Nicu Constandache, tatăl minorei.

Fetița provine dintr-o familie modestă și are mai mulți frați, toți fiind crescuți doar de tată.

Anchetatorii continuă investigația pentru a afla ce s-a întâmplat în cele două zile în care fata a fost dispărută. Minora a stat de vorbă cu un psiholog și a fost dusă la Serviciul de Medicină Legală pentru a se stabili dacă a fost supusă și altor abuzuri.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase