Anchetă la Sibiu în urma unor imagini cu o femeie care își pălmuiește copilul la dentist. VIDEO

Anchetă la Sibiu în urma unor imagini cu o femeie care își pălmuiește copilul la dentist. VIDEO
Publicat: 11/03/2014, 10:09
Actualizat: 27/03/2019, 23:10

Purtătorul de cuvânt al DGASPC Sibiu, Adela Stanciu, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că instituția a început o anchetă după ce pe internet au fost postate imagini cu o femeie care își pălmuiește fiul, în cabinetul unui medic stomatolog.

„DGASPC Sibiu a început o anchetă privind acest caz. Am solicitat sprijinul Poliției Sibiu în vederea identificării mamei minorului”, a declarat Adela Stanciu.

Potrivit acesteia, în funcție de rezultatele anchetei se vor lua măsuri împotriva femeii.

„Vom stabili ce măsuri se impun. Cel mai probabil, copilul va fi integrat într-un program de consiliere psihologică”, a afirmat Adela Stanciu.

La rândul său, președintele Colegiului Medicilor Dentiști din Sibiu, Wilhelm Sukost, a precizat că acest caz va fi analizat și de către organizația pe care o conduce, pentru a stabili „dacă este o problemă în atitudinea medicului”.

„Vom avea un Birou Executiv extraordinar săptămâna aceasta și, dacă după analiza Biroului Executiv se va stabili că este o problemă în atitudinea lui, vom sesiza Comisia de Disciplină, care va hotărî ce trebuie făcut”, a declarat Wilhelm Sukost.

În imaginile care au apărut pe internet se vede cum un băiețel, căruia mama sa îi spune Raul, plânge și este speriat de tratamentul medical pe care urmează să i-l administereze medicul dentist. În pofida încercărilor mamei și ale medicului de a-l liniști, copilul plânge tot mai tare și este tot mai speriat.

La un moment dat, medicul începe să filmeze totul cu telefonul mobil, amenințându-l pe copil: „Stai că te filmez acum de nu te vezi. Stai cu capul într-o parte. Stai că te filmez să vadă lumea ce rău ești”.

După câteva secunde, medicul îi sugerează femeii să-și pălmuiască băiețelul pentru a-l calma, ceea ce se și întâmplă.

În cadrul anchetelor, se va stabili cu exactitate cabinetul medical în care s-a produs incidentul, dar și gradul de vinovăție al mamei și al medicului, urmând a se dispune măsuri.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase