Anchetă privind dispariția a trei pui de leu de la Grădina Zoologică din Craiova. Doi au fost găsiți morți

Anchetă privind dispariția a trei pui de leu de la Grădina Zoologică din Craiova. Doi au fost găsiți morți
Publicat: 20/06/2013, 17:13
Actualizat: 31/07/2014, 09:29

Cadavrele a doi pui de leu au fost aduse, joi după-amiază, de către un îngrijitor al Grădinii Zoologice din Craiova la Direcția Sanitar Veterinară Dolj, existând presupunerea că este vorba despre doi dintre cei trei pui născuți cu o zi în urmă, care au dispărut între timp.

Potrivit reprezentanților Direcției Sanitar Veterinare Dolj, joi după-amiază, la sediul DSV s-a prezentat un îngrijitor de la Grădina Zoologică din Craiova care le-a dat cadavrele a doi pui de leu, recent născuți, fără să ofere alte explicații, medicii veterinari urmând să facă autopsia cadavrelor pentru a se stabili condițiile în care a intervenit decesul, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Ne-au fost aduse cadavrele a doi pui de leu, par ușor subnutriți, dar nu prezintă semne vizibile la prima vedere de violență. Tot la o primă vedere animalele ar părea să fi murit în cursul nopții. Abia mâine (n.r. – vineri) vom putea ști cu exactitate, la finalul autopsiei, cauza morții. Alte detalii nu am despre un al treilea leu, indiferent că acesta ar fi cadavru sau un leu viu. Rămâne de văzut în continuare dacă la naștere puii au fost fătați vii sau morți”, a declarat Constantin Retea, purtătorul de cuvânt DSV Dolj.

Regia de Administrare a Domeniului Public Craiova face o anchetă privind dispariția a trei pui de leu de la Grădina Zoologică din Craiova, care s-ar fi născut, miercuri, în captivitate, dar joi dimineață, când mai mulți jurnaliști au mers să vadă și să filmeze puii, aceștia dispăruseră.

Jurnaliștii au intrat în posesia unui filmuleț realizat în cursul zilei de miercuri de o persoană care a asistat la nașterea a trei pui de leu la Grădina Zoologică din Craiova. Pe filmuleț se vede cum una dintre leoaice își alăptează puii, care par sănătoși și jucăuși.

Jurnaliștii care au mers, joi dimineață, să fotografieze și să filmeze puii au constatat, când au ajuns în fața cuștii leilor, că puiuții dispăruseră.

Căutați pentru a explica această situație, administratorii zoo nu au putut fi găsiți, ei punând lacătele la porți și închizându-și telefoanele mobile.

Conducerea Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova, în subordinea căreia este Grădina Zoologică, a declarat că inițial nu a fost informată că leoaica ar fi gestantă.

„Noi nu am fost informați inițial de cei de la Grădina Zoologică despre faptul că leoaica ar fi fost gestantă și în acest sens o să facem o anchetă, vedem cine este responsabil de acest lucru, vedem dacă este vorba de prostie, iresponsabilitate sau alte lucruri. O să facem o anchetă și vom lua măsurile necesare. Ce știu eu în momentul de față este că s-a întâmplat că una dintre leoaice a făcut un avort spontan și puii s-au născut morți. Asta mi-au spus apoi reprezentanții de la Zoo”, a declarat Florin Lungu, director RAADPFL Craiova.

Ulterior, după ce reprezentanții presei i-au arătat imaginile cu puii în viață, directorul și-a schimbat opinia și a spus că se va face o anchetă.

„Imaginile sunt grăitoare, lăsați-ne să facem o anchetă”, a mai spus directorul.

Faptul că puii s-au năcut vii a fost confirmat și de către inspectorul șef de la Poliția Animalelor, care a declanșat, la rândul său, o anchetă după ce s-a aflat despre disparția puilor.

„Am văzut puii de leu pe lângă leoaică, erau alăptați, erau foarte drăgălași. Leoaica era singură, puii păreau foarte sănătoși, se mișcau. Noi o să facem o anchetă, o să sunăm la 112 să ne prijine cu un control”, a declarat Marin Catrina, inspector șef Poliția Animalelor Craiova.

Nici reprezentanții Gărzii de Mediu sau cei ai Secției 2 de Poliție nu au reușit să îl găsească pe administratorul Grădinii Zoologice, astfel că aceștia au lăsat înștiințări reprezentanților zoo să se prezinte la sediile instituțiilor respective pentru a lămuri situația dispariției puilor de leu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea...
Șoc în România! O mireasă s-a îndrăgostit de artistul care i-a cântat la nuntă și...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Bizara poveste a lui Kaitlin. Logodnicul ei a făcut infarct în ziua nunții, iar apoi...
Locul din România care se află pe un munte de aur! Legenda, izvorâtă din vremea...
Care este cea mai sănătoasă carne din lume, potrivit experților în nutriție. Surpriza de pe...
O turistă din Marea Britanie, şocată de cât costă o cafea în Cluj-Napoca. "Doamne, e...
O cunoscută influenceriță și-a pus sora geamănă să o înlocuiască la serviciu pentru a putea...
O navă cu 11 persoane la bord s-a scufundat în Marea Neagră. Trei marinari sunt...
Cum arată casele vedetelor din România. Vlăduţa Lupău, Cătălin Măruţă sau Andreea Marin au investit...
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Rusia a câştigat mai mult teritoriu în 2024 decât a pierdut în timpul contraofensivei ucrainene....
A fost GĂSIT un alt PĂMÂNT? Cât de aproape se ASCUNDE PLANETA?
TAXA obligatorie de care șoferii nu au auzit. NU poți circula dacă nu plătești
Ce cadou a putut să îi facă un mire proaspetei sale soții, în noaptea nunții....
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație:...
Cine este celebrul artist care s-a iubit cu femeia căreia i-a cântat la nuntă?! Cântăreţul...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Oamenii de știință au descoperit, în premieră, o moleculă care absoarbe gazele cu efect de...
×