Andrei Caramitru a fost amendat de CNCD, pentru că în luna aprilie a spus că BOR este „o organizație criminală” și „o sectă demonică”

Andrei Caramitru a fost amendat de CNCD, pentru că în luna aprilie a spus că BOR este „o organizație criminală” și „o sectă demonică”
CNCD l-a sancționat pe Andrei Caramitru pentru afirmațiile făcute la adresa BOR, în contextul protocolului de Paște
Publicat: 30/09/2020, 13:27
Actualizat: 06/04/2021, 15:45

Andrei Caramitru a fost sancționat cu o amendă de 5000 de lei de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, din cauza afirmațiilor făcute la adresa BOR, în contextul protocolului de Paște.

Mai multe postări din perioada Paștelui, în care a spus că BOR este o „organizație criminală” și ortodoxismul „o sectă demonică” l-au adus pe Andrei Caramitru în atenția CNCD, a anunțat secretarul de Stat Cristian Jura,  membru al Colegiului Director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării

Ce a spus Caramitru despre BOR

Iată ce a afirmat Caramitru, în luna aprilie, despre Biserica Ortodoxă:

„Eu de azi mă dezic oficial de Organizaţia BOR. Am fost botezat ortodox. Nu sunt ateu, sunt un om spiritual. Dar toată chestia asta numită BOR este doar o organizaţie criminală, retrogradă, retardată, coruptă. Şi ortodoxia ca rit creştin a devenit un coşmar rusofon criminal. Care ne ţine în afara civilizaţiei. Şi nu are NICI o legătură cu Biblia şi cu credinţa. NICI UNA. E un ISIS. O sectă demonică. Aşa că, de azi, oameni buni – eu nu o să mai calc niciodată în vreo biserică ortodoxă. Oricine îşi face nuntă, botez etc acolo – eu nu o să vin. Şi nu voi mai interacţiona vreodată cu vreun angajat al acestei organizaţii. Punct“.

„BOR şi statul roman inept şi cretin. Criminali“

Faptul ca inițial s-a pus problema ca anjațatii MAI să ducă Lumina Sfântă în noaptea de Înviere, l-a făcut pe Caramitru să-și pierdă cumpătul:

„Tare business. Să îl forţezi pe poliţist să dea amărâtului lumina şi Covid-ul. Şi în două săptămâni îi îngropi pe amândoi şi le iei banii şi de slujbă şi de groapă“.

„Necuratul e preafericit în România“, a mai scris Caramitru Jr.

După aceste postări, CNCD s-a autosesizat, iar Caramitru a comentat și acest gest:

„Încep sa aprindă rugul! Senzaţional. CNCD s-a autosesizat în cazul umilei mele persoane. Vai, vai. Tremur de groaza. Eu zic că e bine – să facem şi proces şi îl facem public. Cu live-uri şi tot tacâmul. Nu va fi procesul despre mine, ci despre BOR. Sper că înţeleg toţi asta. Proces epocal – istoric – senzaţional“, a scris Caramitru pe Facebook.

La jumătate de an de la autosesizare, CNCD a dat verdictul: 5000 de lei amendă pentru Andrei Caramitru.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase