Andrei Pleșu, despre mesajul de susținere transmis de Radu Beligan lui Victor Ponta: „Să înțeleg că și textele pe care le scria despre Ceaușescu erau tot semne ale libertății de opinie?”

Redactor:
Raluca Ion
Andrei Pleșu, despre mesajul de susținere transmis de Radu Beligan lui Victor Ponta: „Să înțeleg că și textele pe care le scria despre Ceaușescu erau tot semne ale libertății de opinie?”
Andrei Pleșu a declarat în timpul unei dezbateri-eveniment cu editorialistul Gândul Cristian Tudor Popescu că a fost contrariat de mesajul de susținere pe care actorul Radu Beligan i l-a transmis lui Victor Ponta în timpul lansării candidaturii acestuia de la Arena Națională.

„N-aș fi scris dacă nu m-ar fi contrariat masiv apariția sa. De data asta, mi s-a părut că un om de calibrul lui nu cedează unei astfel de conjucturi cu argumente atât de superficiale. Domnul Beligan poate să aibă libertate de opinie față de Ponta, eu nu pot să am libertate de opinie despre Radu Beligan. Cu toții iubim tinerii, dar noi votăm oameni. Domnul Beligan poate să aibă libertate de expresie. Să înțeleg atunci că și textele scrise înainte de 1989, care sunt trist de multe, despre Elena Ceaușescu, despre Ceaușescu, erau tot semne ale libertății de opinie? Poți să votezi cu cine vrei, dar când o mare figură își exprimă liber opțiunea e un mod de a influența opinia. E un transfer de prestigiu. Am văzut că și un artist plastic, Sorin Ilfoveau, a făcut un gest asemănător. S-a abținut în vremea lui Ceaușescu, dar l-a podidit acum la bătrânețe. Păcat, e un mare artist, ca și Radu Beligan”, a spus Andrei Pleșu în timpul dezbaterii-eveniment organizate de gândul.

Cristian Tudor Popescu: Nu știu dacă Barack Obama sau Vladimir Putin îi mai pot oferi ceva lui Radu Beligan în această etapă a vieții

Andrei Pleșu a criticat și într-o scrisoare publică, intervenția lui Beligan din timpul lansării grandioase a lui Ponta.  Cristian Tudor Popescu a spus, la rândul său, că scrisoarea lui Andrei Pleșu este un mod exemplar de a polemiza: „Este un exemplu de polemică și de mod exemplar de a dezagrea. Ne întâlnim când apar ciocniri de idei cu moda distrugerii totale și definitive a celui cu care nu ești de acord. Polemica merge în direcția anihilării. Dl. Pleșu dă un exemplu de polemică corectă. E o scrisoare și a unui om dezamăgit. Îi recunoaște toate meritele lui Radu Beligan”, a spus editorialistul gândul.

Totodată, Cristian Tudor Popescu a adăugat, vorbind despre prestația lui Radu Beligan, că nu știe „dacă Barack Obama sau Vladimir Putin îi mai pot oferi ceva lui Radu Beligan în această etapă a vieții”.

EXCLUSIV | Avem o nouă forţă în Liga 1? ”Are un buget foarte mare”. Echipa...
Vine marele CUTREMUR în România! S-a anunțat data exactă: 'O zi nefastă pentru toți'
FOTO. Lora, apariție fierbinte pe plajă! Cum s-a pozat vedeta și ce le-a arătat fanilor
Cât de frumoasă este fiica cea mică a lui Mihai Petre. Ariana e superbă și...
Noi detalii despre Mario Mutu! Dezvăluirile Alexandrei Dinu despre fiul pe care îl are cu...
Anunţ de ULTIMĂ ORĂ! Ce se întâmplă cu elevii din clasele terminale în cazul unui...
Arheologii au făcut o nouă descoperire spectaculoasă în oraşul Pompeii
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
O fetiță s-a născut în autospeciala SMURD. Salvator: „A fost cea mai intensă senzație pe...
Vine marele CUTREMUR în România! S-a anunțat data exactă: 'O zi nefastă pentru toți'
Un român a plantat o sămânță într-o damigeană, în anul 1960. Ce s-a întâmplat cu...
Cele mai OTRĂVITOARE flori. Se dau frecvent de 1 MARTIE, dar patru dintre ele te...
Românii care au cont și card la aceste bănci sunt în pericol să rămână fără...
Mâncarea preferată în funcție de zodie – 12 preparate pentru 12 zodii
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit:...
BREAKING NEWS: România este în DOLIU! A fost găsit mort în apartamentul său
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. De atunci pare că nu a...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
SURPRIZĂ de proporţii: De unde vin produsele de la Lidl? ADEVĂRUL de la raft care...
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
Inchide