Andronescu: Ne gândim să întoarcem clasa pregătitoare la grădiniță

Andronescu: Ne gândim să întoarcem clasa pregătitoare la grădiniță
Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat, luni, la Târgu Jiu, că autoritățile au întâmpinat foarte multe dificultăți în amenajarea claselor pregătitoare, susținând că după primul semestru se va face o evaluare, luându-se în considerare întoarcerea clasei zero la grădiniță.
Publicat: 17/09/2012, 12:32
Actualizat: 17/09/2012, 12:32

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat, luni, la Târgu Jiu, că autoritățile au întâmpinat foarte multe dificultăți în amenajarea claselor pregătitoare, susținând că după primul semestru se va face o evaluare, luându-se în considerare întoarcerea clasei zero la grădiniță.

O declarație similară a făcut și premierul Victor Ponta tot la Târgu Jiu, unde a participat la deschiderea noului an școlar la Colegiul Național „Spiru Haret”.

Ecaterina Andronescu a afirmat, luni, într-o conferință de presă, că eforturile pentru amenajarea claselor pregătitoare au fost „extraordinare”, întrucât în urmă cu două-trei luni „nu exista absolut nimic”.

„Anul școlar a început cu preocupările noastre pentru clasa pregătitoare. În urmă cu două-trei luni nu exista absolut nimic, nici bani, nici lucrările demarate pentru ca anul școlar să poată să înceapă. De aceea eforturile au fost extraordinare și din partea Guvernului, care a asigurat resursele, și a celor care trebuia să pregătească această clasa pregătitoare. Niciun inspector nu a fost în concediu, a fost primul mesaj pe care l-am transmis. La fel și directorii de școală. Acum sunt bucuroasă să anunț ca clasa pregătitoare începe în condiții normale, toate cadrele sunt calificate, sunt titulare, dar și cei care suplinesc sunt cadre didactice calificate”, a spus Andronescu.

Ea a precizat că au fost desființate laboratoare de chimie sau fizică din școli sau au fost divizate săli de sport pentru a face loc claselor pregătitoare.

„Am întâmpinat foarte multe dificultăți și s-au produs foarte multe perturbații, în sensul că există săli de sport care s-au divizat sau săli care și-au schimbat obiectul de activitate întrucât trebuia să încapă aceste clase pregătitoare. Sunt laboratoare de chimie, de fizică din școli gimnaziale care au fost desființate ca să facă loc claselor pregătitoare. Ne-a părut nespus de rău pentru că cei care au decis ca această clasă să meargă la școală și să nu rămână în grădiniță cred că au greșit și s-au produs o serie de perturbații”, a mai spus ministrul Educației.

Andronescu a precizat că după primul semestru se va face o evaluare, luându-se în considerare întoarcerea clasei pregătitoare la grădiniță.

„După primul semestru vom face o evaluare și ne gândim să întoarcem clasa pregătitoare la grădiniță. Ea să rămână în învățământul obligatoriu pentru că este normal ca copilul înainte de școală să intre într-o formă de pregătire, dar, sigur, trebuie să înlăturam aceste aspecte despre care am vorbit și să redăm spațiile destinațiilor pentru care ele au fost făcute”, a mai spus Andronescu.

Ea a precizat că suma investită de minister doar pentru mobilierul pentru clasa pregătitoare a ajuns la 26 de milioane de lei, eforturile făcute pentru dotarea claselor zero fiind foarte mari.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la Târgu Jiu, la deschiderea noului an școlar, că, din punctul lui de vedere, este necesar și util ca „faimoasa clasă pregătitoare” să funcționeze de anul viitor în cadrul grădiniței, nu al școlii, susținând că autoritățile „au dat bătăi de cap părinților”.

„Pentru mine e o mare onoare și placere, ca în fiecare an de altfel, să fiu la Tâgu Jiu, la deschiderea anului școlar. Este o plăcere și vreau să le urez succes în primul rând tuturor elevilor, începând cu faimoasa clasă pregătitoare pe care de anul viitor o văd necesară și utilă în cadrul grădiniței și nu în cadrul școlii. Cred că ne-am grăbit puțin și am dat multe bătăi de cap părinților cu această clasă pregătitoare, cred că cei mai mici trebuie să rămână încă un an acolo unde au început grădinița, după care, când vin la școală, să fie cât mai bine pregătiți”, a spus Ponta.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă...
Pensiile care ar putea fi dublate. Românii vizați
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Ce mai înseamnă Paștele pentru români și cum vor petrece cei mai mulți sărbătorile pascale?