Angajații unui cimitir au dat cu vopsea fosforescentă pe cruci. Au vrut să evidențieze locurile pentru care nu s-au mai plătit taxele

Angajații unui cimitir au dat cu vopsea fosforescentă pe cruci. Au vrut să evidențieze locurile pentru care nu s-au mai plătit taxele
Sursă foto: ziarulunirea.ro
Publicat: 04/11/2022, 17:58
Actualizat: 04/11/2022, 17:59

Un caz neobișnuit s-a petrecut într-un cimitir din Alba Iulia. Mai multe cruci au fost vopsite cu portocaliu, astfel încât să se evidențieze locurile pentru care nu au mai fost plătite taxele.

Mâine este Sâmbăta Morților, iar cei care ajung în cimitirul din Alba Iulia vor avea parte de o surpriză. Cinci cruci au fost însemnate cu vopsea fosforescentă. Administrația cimitirului a luat această decizie pentru a scoate în evidență locurile de veci pentru care nu au mai fost achitate taxele, informează ziarulunirea.ro.

Întrebați de ce nu i-au sunat pe oamenii care dețin locurile, responsabilii cimitirului au zis: „Noi nu sunăm, sunt prea multe morminte. Acum, fiind Ziua Morților, toată lumea vine la morminte. Pot să vină sa ia legătura cu noi”.

Persoanele care nu și-au plătit taxele riscă acum ca decedații să fie deshumați, iar locurile de veci să fie date spre vânzare. Termenul limită pentru achitarea taxelor ar fi 30 noiembrie.

Polițiștii s-au autosesizat și au deschis un dosar penal pentru profanare de morminte. „Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia s-au sesizat, din oficiu, cu privire la săvârșirea infracțiunii de profanare de cadavre sau morminte.

Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat că reprezentanții societății care administrează cimitirul ar fi aplicat vopsea de culoare portocalie pe mai multe morminte din incinta cimitirului. Acțiunea acestora a avut loc ca urmare a neplății de către concesionarii locurilor de veci a obligațiilor legale. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de profanare de cadavre sau morminte”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Alba.

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase