ANI o acuză pe Monica Pop de conflict de interese. Șefa de la Spitalul de Oftalmologie: „Îi dau în judecată”

ANI o acuză pe Monica Pop de conflict de interese. Șefa de la Spitalul de Oftalmologie: „Îi dau în judecată
Publicat: 19/09/2013, 16:20
Actualizat: 29/07/2014, 20:32

Agenția Națională de Integritate (ANI) o acuză pe prof. dr. Monica Pop, managerul de la Spitalul de Oftalmologie de Urgențe din București de conflict de interese. Într-un comunicat publicat pe site-ul instituției se arată că medicul „a încălcat regimul juridic al conflictului de interese în materie penală, întrucât, în calitate de manager, a încheiat, în perioada 2010 – 2013, un număr de 62 contracte de asistență juridică și de reprezentare în instanță a intereselor spitalului, cu Cabinetele de avocatură Puiu Gabriela și Gătejeanu Florian. Valoarea celor 62 contracte ale spitalului cu cabinetele de avocatură este de 60.650 Lei. Totodată, Cabinetele au reprezentat în instanță și interesele acesteia, în calitate de persoană fizică, în aceleași procese civile ale căror părți sunt Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice București și Pop Monica Daniela. În acest sens, între Pop Monica Daniela și cabinetele de avocatură menționate au fost încheiate 27 contracte de asistență juridică și reprezentare, în valoare totală de 6.000 Lei. Astfel, cabinetele de avocatură au fost remunerate atât de către Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice București, reprezentat de către Pop Monica Daniela, în calitate de manager, cât și de către persoana fizică Pop Monica Daniela”.

Contactată de gândul, șefa de la Spitalul de Oftalmologie spune că „este o minciună ordinară”. „Am desfăcut contractul de muncă în urmă cu aproximativ 6 ani unei asistente care l-a bătut pe Călin Geambașu, iar de atunci mi-a intentat câteva sute de procese. Avocații m-au apărat numai și numai în calitatea mea de director de spital și în interese de muncă. Nu am avut niciodată niciun fel de proces personal cu nimeni. Nimic din ce se menționează în acesl comunicat nu este adevărat”, a declarat prof. dr. Monica Pop.

Șefa de la Spitalul de Oftalmologie a precizat că va lua măsuri împotriva ANI. „În momentul în care va apărea hotărârea, vom da ANI în judecată. Nu este prima dată când ANI ne plătește niște daune. Toate procesele pe care le-am avut eu de-a lungul vieții au fost cu această asistentă, care a intentat procese tuturor: Direcției de Sănătate Publică, Ministerului Sănătății. Inclusiv cei de la ANI au proces cu ea. Era un asistent medical în stare să omoare pe cineva. E o asistentă care are probleme psihice și nu vrea să se ducă să se trateze și nici să se prezinte la Institutul Medico-Legal pentru o expertiză psihiatrică, deși instanța a stabilit. Nu a vrut să se prezinte”, a mai spus managerul Spitalul de Oftalmologie.

Potrivit comunicatului publicat pe site-ul ANI, instituția a sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către managerul de la Spitalul de Oftalmologie a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de dispozițiile art. 2531 din Codul Penal al României. Potrivit art. 2531, „fapta funcționarului public care, în exercițiul atribuțiilor de serviciu, îndeplinește un act ori participă la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material […] pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de servicii sau foloase de orice natură, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 5 ani și interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică pe durată maximă”.

„Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistată sau reprezentată de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Pop Monica Daniela a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare. ‘Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligațiilor legale privind conflictul de interese […] constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementării aplicabile demnității, funcției sau activității respective […]”. ‚Persoana […] față de care s-a constatat existența conflictului de interese […] este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”. Agenția Națională de Integritate își exercită atribuțiile cu respectarea principiilor legalității, confidențialității, imparțialității, independenței operaționale, celerității, bunei administrări, precum și al dreptului la apărare”, scrie în comunicatul ANI.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost...
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor avea închis
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Care este cel mai mare regret al Marianei Ionescu Căpitănescu: ”Dacă aș da timpul înapoi,...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Astronomii au detectat un semnal ciudat de la o galaxie din apropiere