Anton Doboș urmărit penal de DNA în dosarul Valiza

Anton Doboș urmărit penal de DNA în dosarul Valiza
Publicat: 21/10/2014, 16:41
Actualizat: 03/05/2015, 19:46

Becali a fost condamnat la trei ani de închisoare în acest dosar. În cazul lui Anton Doboș cercetările au fost suspendate el nefiind trimis în judecată deoarece suferise un accident și nu a putut lua parte la procedurile judiciare. În rechizitoriu procurorii au notat următoarele:

Cazul Valiza pe scurt

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, în 11 mai 2006, finanțatorul FC Steaua ar fi promis fiecărui jucător al clubului „Gloria 1922 Bistrița” sume de bani cuprinse între 5.000 și 10.000 de euro pentru ca aceștia să își îndeplinească atribuțiile de serviciu prevăzute în contractele de muncă, Regulamentul intern al clubului și în Regulamentul Federației Române de Fotbal. Concret, fotbaliștilor de la Bistrița li se cerea să-și apere corect șansele și să obțină un rezultat favorabil în meciul cu Rapid București din 12 mai 2006.

Doi ani mai târziu, în perioada 4-7 mai 2008, Becali a oferit suma de 1.700.000 de euro jucătorilor de la „Universitatea Cluj” aflați pe foaia de joc pentru meciul din etapa a 34-a Campionatului Național de Fotbal – Liga I – aproximativ 100.000 de euro pentru fiecare -, aceștia urmând, la fel ca în cazul precedent, să își îndeplinească îndatoririle de serviciu, să-și apere corect șansele și să câștige meciul cu „CFR 1907 Cluj”, preciza DNA.

Una din probele din dosar cu care își argumentează procurorii acuzațiile față de Becali este o înterceptare dintre acesta și Mitică Dragomir, șeful Ligii Profesioniste de Fotbal.

„Într-o altă discuție telefonică din 09.05.2008, ora 13:03 min., învinuitul Becali George a explicat aceeași situație și președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, în sensul că banii ar fi intrat în posesia „Universității Cluj” sub forma unei sponsorizări, iar clubul la rândul său dădea prime, chestiune care nu poate fi interpretată drept mită. În replică, oficialul forului fotbalistic menționat, i-a atras atenția că o astfel de procedură de premiere este interzisă de regulament și că este pasibil de sancțiuni, conform Regulamentului F.R.F”, spun procurorii DNA.