Antonescu i-a recomandat Marianei Câmpeanu să analizeze posibilitatea demisiei din funcție

Antonescu i-a recomandat Marianei Câmpeanu să analizeze posibilitatea demisiei din funcție
Publicat: 20/02/2014, 17:05
Actualizat: 09/08/2019, 20:55

Președintele PNL, Crin Antonescu i-a recomandat ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, să analizeze posibiltatea demisiei din funcție, după ce a discutat cu aceasta.

Întrebată dacă este analizată posibilitatea retragerii sprijinului politic sau a demisiei ori demiterii din funcția de ministru a liberalei Mariana Câmpeanu, Pocora a răspuns: „A existat o discuție între doamna Mariana Câmpeanu și președintele Crin Antonescu în care președintele PNL, dincolo de faptul că înțelege situația personală și are toată compasiunea pentru situația de sănătate a soțului domniei sale, i-a recomandat doamnei ministru Câmpeanu să se gândească la posibilitatea demisiei din funcția de ministru al Muncii, urmând ca dumneaei să ia o decizie în acest sens”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL.

Premierul Victor Ponta a afirmat că o va susține pe Mariana Câmpeanu în postul de ministru al Muncii atât timp cât președintele Traian Băsescu nu argumentează cu dovezi acuzațiile la adresa acesteia, precizând că își apără în aceste condiții toți miniștrii, dar și că va cere instituțiilor statului să verifice problemele semnalate.

Întrebat de jurnaliști dacă nu consideră, deci, că Mariana Câmpeanu trebuie să demisioneze, Ponta a răspuns că nu, adăugând că problemele semnalate trebuie verificate mai întâi de instituțiile statului, fără „a fi luate de bune afirmațiile dintr-o zonă care, de obicei, se dovedește securistă”.

El a precizat că va cere o verificare în acest sens. din partea instituțiilor abilitate.

Președintele Traian Băsescu a declarat, marți seară, că face apel la ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, să-și prezinte demisia dacă știe că soțul ei nu este invalid și nu are niciun handicap care să îl încadreze în gradul întâi de invaliditate.

Ministrul Mariana Câmpeanu i-ar fi dat soțului său în 2005, când conducea Casa de Pensii Ilfov, pensie și indemnizație de însoțitor, în urma încadrării în gradul I de invaliditate, drepturile fiind acordate în baza unor „acte neclare și diagnostice discutabile”, afirmă Centrul de Investigații Media.

Informațiile apar într-un material de presă publicat marți de Centrul de Investigații Media.

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, afirmă că materialul de presă despre pensionarea soțului său a avut „drept unic scop denigrarea” ei și a familiei, printr-un demers „nedeontologic și nesusținut de dovezi concrete”, demnitarul adăugând că analizează posibilitatea de a da în judecată autorii.

„Întreg acest demers jurnalistic este nedeontologic și nesusținut de dovezi concrete, și își propune ca scop evident și transparent alterarea imaginii mele publice de profesionist și om politic. Mai grav decât atât, obiectul atacului îl reprezintă intimitatea familiei mele, soțul meu nefiind persoană publică și neimplicat în politică sau în activități de interes public. (…) Consider că informațiile difuzate în spațiul media nu răspund niciunui interes public legitim, având drept unic scop denigrarea mea și, cel mai grav, a familiei mele, prin urmare voi reflecta asupra demersurilor judiciare imediate ce vor fi întreprinse în acest sens”, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX, miercuri seară, de Câmpeanu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase