Antrenată să salveze vieți, bătută de un interlop. Cine este Miruna, fata lovită cu bestialitate într-un local din Straja

Redactor:
Clarice Dinu
Miruna Inel, o tânără voluntar la Salvamont, a ajuns subiect de știre în toată presa din România, și, din păcate, nu pentru o operațiune de salvare la care ar fi participat. Tânăra de 21 de ani a fost lovită cu bestialitate de un interlop într-un local din stațiunea Straja. Lovitura a fost atât de puternică încât fata a leșinat.

Miruna Inel are 21 de ani și studiază contabilitate și informatică și a ajuns voluntar la Salvamont urmând exemplul tatălui său.

„Eu am crescut de mică cu băieții, în munți. Tatăl meu, Sorin Inel, este salvamontist de peste 20 de ani. Îmi place ce fac – la început am crezut că o să am probleme la intervențiile grave, dar acum doi ani am însoțit echipa la un caz grav în Retezat, cu un decedat, și acolo mi-am dat seama că e ok, nu mă tem”, a povestit ea pentru replicahd.ro

„Eu îmi doresc să ajut cât mai mult, să fiu de folos. După o salvare reușită, te simți împlinit și îți dorești tot mai mult, să știi mai multe pentru ca totul să decurgă cât mai bine. Munca alături de salvamontiști m-a ajutat și în viața personală – te deschizi, înveți să comunici cu oamenii, să vorbești cu turiștii când descrii trasee sau ești la acțiuni de prevenire. Munca de salvamontist îți dezvoltă și spiritul de echipă”, a mai spus ea. 

Foto: facebook

Miruna a picat însă victima unui interlop din Valea Jiului, într-un local din stațiunea Straja. Acesta a lovit-o cu brutalitate cu pumnii în față. Tânăra a leșinat necesitând scoaterea de urgență din localul respectiv. Ulterior, un alt angajat al barului a primit același „tratament” din partea bătăușului și nimeni nu a intervenit. Victima se află în stare de șoc, după loviturile încasate.

Revoltător este că la întreaga scenă a asistat impasibil un jandarm. Reprezentanții IJJ Hunedoara au precizat că acesta va fi cercetat. „Conducerea Inspectoratului de Jandarmi Județean Hunedoara s-a autosesizat și a dispus constituirea unei comisii pentru efectuarea verificărilor cu privire la comportamentul unui subofițer din cadrul unității, aflat în club, în timpul liber, în momentul comiterii agresiunii. În acest caz, în funcție de rezultatele verificărilor, urmează să fie dispuse măsurile legale față de subofițerul care nu a avut un comportament corespunzător calitații de jandarm”, a informat IJJ Hunedoara.

Inchide