ANUNȚ. CFR Călători a suplimentat numărul vagoanelor pentru destinațiile de vacanță. Ce condiții trebuie să îndeplinească pasagerii în contextul pandemiei

ANUNȚ. CFR Călători a suplimentat numărul vagoanelor pentru destinațiile de vacanță. Ce condiții trebuie să îndeplinească pasagerii în contextul pandemiei
CFR Călători a suplimentat cu 23.000 numărul locurilor în trenuri, în acest weekend
Publicat: 12/07/2020, 16:52
Actualizat: 06/04/2021, 19:23

CFR Călători a suplimentat cu 23.000 numărul locurilor în trenurile care circulă spre și dinspre litoral, Valea Prahovei sau Moldova, ca urmare a cererii mari de transport. Compania le reamintește călătorilor că masca de protecție este obligatorie pe toată durata călătoriei.

Astfel, trenurile care circulă spre și dinspre destinațiile de vacanță au aproximativ 300 de vagoane suplimentare, cu 23.000 de locuri în plus.

„Este important ca pasagerii să-şi facă rezervare din timp şi să nu mai cumpere bilet în ultimul moment, pentru a putea suplimenta în mod operativ, în limita parcului disponibil, capacitatea de transport pentru preluarea fluxurilor de călători”, anunță reprezentanții companiei.

Aceștia susțin că CFR Călători a reușit în ultimele 5 luni să repare și să modernize un număr record de vagoane, „lucru care ne dă astăzi posibilitatea, în condițiile dificile create de pandemie, de a lua semnificativ mai mulți călători în trenuri”. Anul trecut, în aceeași perioadă a sezonului, circulau doar 792 de vagoane, față de 960 în prezent, iar acest număr va continua să crească pe perioada sezonului, a mai informat compania.

CFR Călători: Facem apel la călători să nu urce în tren fără bilet, iar masca de protecţie este obligatorie pe toată durata călătoriei

CFR Călători anunță că în Gara de Nord București și în alte stații vor avea loc, prin sondaj, filtre la urcarea în tren și vor fi admiși la transport doar pasagerii care au bilet.

„La bordul trenurilor CFR Călători, masca de protecţie este obligatorie pe toată durata călătoriei! Pentru protecţia dumneavoastră, a celorlalţi călători şi a personalului nostru, vă rugăm purtaţi corect masca, astfel încât să vă acopere gura şi nasul. Personalul nostru este instruit să informeze călătorii din tren prin instalaţiile de sonorizare sau verbal referitor la obligativitatea purtării măştii de protecţie pe întreaga durată a călătoriei cu trenul şi evitarea grupării călătorilor în vagon sau la o singură uşă de urcare a acestuia. Echipele de la control trenuri care verifică modul de îndeplinire a acestor reguli a fost suplimentat. Controalele continuă şi în acest sfârşit de săptămână. Facem apel la călători să nu urce în tren fără bilet în situaţia în care la casa de bilete/ghişeu li se comunică faptul că locurile au fost epuizate. Recomandarea este valabilă şi pentru persoanele posesoare de abonamente /autorizaţii. Nu vor fi vândute bilete pentru călătoria fără loc (în picioare). Recomandăm tuturor cumpărarea biletelor din timp, pentru a avea o predictibilitate a cererii, inclusiv a persoanelor care au abonamente şi autorizaţii, şi pentru a ne putea astfel dimensiona cât mai bine suplimentarea trenurilor cu vagoane la numărul de locuri solicitat”, precizează CFR Călători.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase