NEREGULI. Aglomerație și călători fără mască de protecție în tren. Cum se apără reprezentanții CFR Călători

NEREGULI. Aglomerație și călători fără mască de protecție în tren. Cum se apără reprezentanții CFR Călători
SEBASTIAN TATARU / MEDIAFAX FOTO
Publicat: 24/05/2020, 15:10
Actualizat: 24/05/2020, 15:13

Au fost descoperite câteva nereguli de circulație într-un tren Regio care circulă seara pe traseul Sinaia – București Nord. Călătorii nu purtau mască de protecție, iar vagoanele erau pline, în contradicție cu regulile privind prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Reprezentanţii CFR Călători au declarat că nivelul de rezervare este de 180 de locuri la peste 400 de locuri oferite, iar celelalte locuri s-au ocupat pentru că oamenii aveau abonament sau pur și simplu s-au urcat în tren. De asemenea, ei susțin că fiecare om trebuie să conștientizeze pericolul la care este expus.

Noi nu avem nicio informaţie despre câţi oameni se urcă în trenul respectiv. Iar personalul CFR Călători, în afară de verficarea legitimaţiilor de călătorie şi faptul că li se atrage atenţia de fiecare dată să poarte masca în mod corespunzător, astfel încât să-i protejeze şi pe ceilalţi şi pe ei, mai mult aceşti oameni de la CFR Călători nu pot face pentru călători”, spune Adrian Vlaicu, şef de comunicare la CFR Călători, potrivit Digi24.

„CFR Călători face filtre la urcarea în tren, deci verifică în capetele de secţie, acolo unde are personal, verifică legalitatea călătoriei, verifică existenţa biletului şi a rezervării. În funcţie de acestea noi facem şi suplimentări ale trenurilor în circulaţie, pentru a putea oferi cât mai multe locuri tuturor persoanelor care accesează trenul respectiv”, a mai declarat Vlaicu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase