ANUNȚ. Ionel Dancă, despre noile decizii: Guvernul cumpără 250.000 de tablete cu acces la internet pentru elevi

Redactor:
Gândul
ANUNȚ. Ionel Dancă, despre noile decizii:  Guvernul cumpără 250.000 de tablete cu acces la internet pentru elevi
Șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă. Sursă foto: Gov.ro

Guvernul a adoptat vineri o hotărâre prin care alocă 150 de milioane de lei din rezerva guvernamentală pentru cumpărarea a circa 250.000 de tablete cu acces la internet pentru elevii care nu își pot permite un asemenea dispozitiv, a anunțat șeful cancelariei, Ionel Dancă.

„A fost adoptată hotărârea de Guvern pentru alocarea din fondul de rezervă suma de 150 de milioane de lei pentru achiziția de tablete pentru un nou de 25.000 de copii”.

Tabletele vor fi distribuite elevilor care nu pot participa la orele desfășurate online în acest moment, a spus Dancă.

”Acest număr poate să crească”, a mai spus Dancă.

Domeniul Sănătății

În domeniul sănătății „au fost adoptatate mai mult acte normative pentru a reglementa situații care în acest moment sunt în dificultate ca urmare a măsurilor legate de starea de urgență și nu au putut fi rezolvate într-un circuit normal. Astfel, contractul cadru  pentru acordarea serviciilor de sănătate prin CNAS care în mod obișnuit trebuia aprobat anual până în luna mai a fost prelungit până la 31 decembrie 2020”,a spus Ionel Dancă, vineri, într-o conferință de presă.

Fondurile Europene

„În domeniul fondurilor europene a fost adoptată o ordonanță de urgență pentru digitalizarea modalităților de acces a fondurilor europene și de debirocratizare a procedurilor. Începând cu 1 iunie va fi  mult mai simplu și în format digital”, a adăugat șeful cancelariei primului ministru.

————–

Guvernul Orban s-a reunit, joi, în şedinţă, la o zi după decizia Curţii Constituţionale, care a declarat neconstituţională Ordonanţa care a majorat amenzile, în perioada stării de urgenţă. Executivul pregăteşte noile reguli pentru ieşirea din starea de urgenţă din data de 15 mai.

Premierul a anunţat că Ministerul Sănătăţii, Institutul Naţional de Sănătate Publică şi Inspectoratul Teritorial de Muncă urmează să finalizeze setul de reguli care trebuie respectate pentru fiecare activitate economică în privinţa căreia se vor ridica restricţiile.

Aceste măsuri vor viza domenii precum transportul public, comerţul, activitatea centrelor de frumuseţe şi îngrijire, a cabinetelor stomatologice, organizarea spaţiilor de birouri din instituţii publice sau companii private.

Și Klaus Iohannis va avea, vineri, la Palatul Cotroceni, o şedinţă cu membri ai Guvernului şi guvernatorul BNR pentru evaluarea situaţiei economice în contextul crizei generate de epidemia de COVID-19.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, la această şedinţă, care va avea loc la ora 12,00, vor participa prim-ministrul Ludovic Orban, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, şi ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu

Inchide