ANUNȚ. Muzeul Naţional de Istorie a României se redeschide pentru public

ANUNȚ. Muzeul Naţional de Istorie a României se redeschide pentru public
Foto: Facebook
Publicat: 19/05/2020, 16:33

Muzeul Naţional de Istorie a României se va redeschide pentru public începând de miercuri. Accesul va fi permis în grupuri de cel mult trei pesoane, la un interval de cinci minute. De asemenea, timpul petrecut în muzeu va fi de cel mult două ore.

Vă aşteptăm să vizitaţi cele două mari expoziţii permanente ale muzeului – Tezaur Istoric şi Lapidarium – Copia Columnei lui Traian, precum şi o serie de expoziţii temporare: ‘Aurul împăraţilor chinezi. Podoabe regale din perioada Wanli, dinastia Ming – Colecţia Dong Bo Zhai’, ‘1989 – 30 de ani după…’, dar şi micro-expoziţia ‘Omnia Amor Vincit! Avatarii iubirilor de odinioară’, de miercuri până duminică, în intervalul orar 10,00 – 18,00″, informează MNIR, într-o postare pe Facebook.

Pentru siguranța oamenilor, vizitatori vor fi obligați să urmeze setul de reguli stabilite conform Ordinului de Ministru nr. 2855 din 15/05/2020:

– se permite accesul vizitatorilor numai în condițiile purtării obligatorii a măștii individuale și după verificarea temperaturii de către reprezentantul muzeului; nerespectarea acestor prevederi conduce la refuzul accesului;
– accesul este permis în grupuri de maximum 3 persoane (cu excepția familiilor cu 2 sau mai mulți copii);
– accesul grupurilor se face la un interval de 5 minute; persoanele și grupurile care au realizat programări, telefonic sau prin e-mail, având prioritate;
– atât la intrarea în muzeu, cât și în expoziții se vor utiliza dozatoarele cu dezinfectant;
– căile de acces, precum și sensul de circulație în interiorul muzeului au fost diferențiate conform semnalizărilor de separare a fluxurilor: intrare / ieșire, iar spațiul expozițional delimitat prin realizarea unor trasee pe care publicul este rugat să le urmeze. De asemenea, vizitatorii sunt sfătuiți să respecte instrucțiunile personalului.
– în interiorul muzeului se va păstra distanța de 1,5 metri între vizitatori, respectiv personalul muzeului;
– vizita va fi limitată la un interval de timp de cel mult 2 ore;
– în spațiul expozițional se pot afla concomitent 100 de persoane. Accesul de noi vizitatori va fi permis gradual și progresiv, pe măsură ce persoanele care au vizitat expozițiile au părăsit muzeul;
– în intervalul orar 13.30 -14.00 se va realiza igienizarea spațiului expozițional;
– în perioada stării de alertă nu vor fi organizate evenimente culturale cu participarea publicului, de tipul: vernisaje, lansări de carte, proiecții de filme documentare, sesiuni științifice, conferințe de presă etc. De asemenea, nu se vor susține ghidaje și ateliere educaționale.

Publicată de MNIR pe Marţi, 19 mai 2020

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase