Anunț pentru turiști: Autobuzele estivale care leagă Portul Constanța de stațiunea Mamaia pot fi folosite din weekend

Redactor:
Cătălin Legănel
Anunț pentru turiști: Autobuzele estivale care leagă Portul Constanța de stațiunea Mamaia pot fi folosite din weekend
Turiștii care ajung din acest weekend la Constanța se pot plimba și cu autobuzele etajate, după ce a fost redeschisă linia estivală „CiTy Tour", care conectează orașul cu portul și stațiunea Mamaia.

Regia Autonomă de Transport în Comun Constanța a deschis, joi, sezonul autobuzelor etajate, acestea circulând, până la toamnă între Gara Constanța și stațiunea Mamaia, pe traseul: Gara CFR – Piața Far – Poarta 5 – Silozurile Saligny (incinta Port) – Cuibul Reginei (incinta Port) – Portul Turistic Tomis – bd. Elisabeta – str. Termele Romane – str. Negru Vodă – str. Mircea cel Bătrân – bd. Mamaia până la Tabăra Turist (Hotel Caraiman) din Stațiunea Mamaia.

„Autobuzele City Tour includ în ruta lor 100 de obiective turistice importante din municipiul Constanța și din stațiunea Mamaia, între care Silozurile Anghel Saligny, Vechea Bursă Maritimă, Gara Maritimă, Cuibul Reginei, Muzeul de Istorie și Arheologie, Edificiul Roman cu Mozaic, Moscheea Carol I, Cazinoul, Acvariul, Farul Genovez, Portul turistic Tomis, Delfinariul, Satul de Vacanță, Cazinoul din Mamaia, dar și altele pe care vă invităm să le descoperiți alături de noi”, au transmis reprezentanții regiei de transport din Constanța.

Totodată, a fost lansată o hartă nouă a traseului liniei turistice ce cuprinde cele 100 de obiective turistice, ce va fi pusă gratuit la dispoziția călătorilor, odată cu îmbarcarea în autobuzele etajate.

Toate aceste atracții turistice sunt disponibile și pe orice telefon prin aplicația „CiTy TOUR Constanța”.

De anul acesta, aplicația „CiTy TOUR Constanța” se poate instala și pe telefoanele cu sistem de operare iOS.

Linia va fi deservită de șase autobuze etajate, cu plecări din Mamaia (Tabăra Turist) cu o frecvență de 25 de minute, între orele 09.00 – 18.00, în prima parte a verii, și până la ora 22.00, în plin sezon estival, respectiv între 1 iulie și 31 august.

Cei care doresc să vadă orașul și stațiunea Mamaia de la înălțimea autobuzelor etajate vor plăti pentru o singură călătorie trei lei. Există și opțiunea plimbării toată ziua pe sistemul hop on/ hop off pentru care se vor plăti cinci lei. Prețurile se vor dubla însă în plin sezon estival, ajungând la șase lei pentru o călătorie și 10 lei pentru o zi întreagă. Tichetele de călătorie se vor procura de la șofer și se validează în autobuz.

Peste 200.000 de călători au optat, anul trecut, pentru o plimbare pe linia estivală.

Foto: Facebook / Regia Autonomă Transport în Comun Constanța

 

Inchide