Anunțul premierului Victor Ponta legat de GRAȚIEREA lui Gică Popescu

Anunțul premierului Victor Ponta legat de GRAȚIEREA lui Gică Popescu
Publicat: 07/03/2014, 10:40
Actualizat: 29/07/2014, 18:38

Premierul României, Victor Ponta, a declarat joi, în exclusivitate pentru gândul, că, „în calitate de simplu cetățean”, susține cererea de grațiere a lui Gică Popescu. „În calitate de șef al Executivului” însă, Victor Ponta a afirmat că nu se poate pronunța.

„Ca premier nu mă pot pronunța. Ca simplu cetățean al României, sigur că susțin cererea de grațiere”, a declarat în exclusivitate pentru gândul Victor Ponta, atunci când a fost întrebat dacă va susține cererea de grațiere individuală a lui Gică Popescu.

Anunțul premierului vine după ce în cursul acestei după-amiezi, președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea a declarat că va semna petiția către șeful statului, Traian Băsescu, privind acordarea grațierii individuale pentru Gică Popescu.

„Ca cetățean al României, dacă va trebui să înaintăm o petiție pentru grațiere inividuală către președintele statului român, pentru Gică Popescu, personal, aș semna-o și o s-o semnez, să știți”, a precizat Zgonea.

SONDAJ: Sunteți PENTRU sau ÎMPOTRIVA grațierii lui Gică Popescu?

El a arătat că Gică Popescu este un om care a făcut foarte mult bine României și cu care românii s-au lăudat.

„Este de o sută de ori mai cunoscut decât orice politician din România. Despre Gică Popescu, dacă te duci din Turcia până în Barcelona sau până în nordul Europei, toată lumea știe că a fost căpitanul Barcelonei și căpitanul echipei naționale”, a susținut Zgonea. El a menționat că este prieten cu Gică Popescu și că a jucat fotbal cu acesta.

„Gică Popescu este prietenul meu. Am jucat fotbal împreună. Îl susțin sută la sută. Regret că justiția nu are și o componentă socială. E un simbol pentru mine, ca oltean. Îl apreciez și sunt alături de familia sa”, a spus Zgonea.

Tot joi, iderul PNL Crin Antonescu declară că se alătură demersului privind strângerea de semnături pentru grațierea lui Gică Popescu, opinând că „sunt momente în care trebuie să învățăm să ne prețuim simbolurile naționale și să luăm atitudine atunci când acestea traversează clipe dificile ale vieții lor”.

„Consider că sunt momente în care trebuie să învățăm să ne prețuim simbolurile naționale și să luăm atitudine atunci când acestea traversează clipe dificile ale vieții lor. Din punct de vedere personal, mă alătur demersului inițiat de președintele clubului Dunărea Calafat cu privire la strângerea de semnături pentru grațierea marelui nostru fotbalist și căpitan al Generației de Aur, Gică Popescu. Precizez că fac această declarație în nume personal, având în vedere amintirea momentelor de bucurie și de mândrie națională pe care această personalitate le-a adus fiecărui român prin rezultatele obținute sub culorile echipei naționale de fotbal a României. De asemenea, nu trebuie să uităm că Gică Popescu, de-a lungul întregii sale activități sportive, a fost un adevărat ambasador al României, făcând apreciat numele țării noastre, acolo unde politicul nu reușea”, spune Antonescu, într-o declarație de presă.

Crin Antonescu amintește că, în același timp, prin calitatea pe care a avut-o ca ministru al Tineretului și Sporturilor, este de părere că simbolurile sportului românesc trebuie susținute și apreciate și după încheierea activității sportive. „Am fost și sunt un promotor al sportului în România, iar valori precum Gică Popescu sunt văzute ca modele pentru tineri”, continuă el.

„Cred că Gică Popescu trebuie privit prin prisma rezultatelor și beneficiilor pe care le-a adus României de-a lungul timpului, iar în asemenea momente ar trebui să fim solidari. Astfel, fac un apel la toți cei care s-au bucurat și s-au simțit mândri că sunt români atunci când Gică Popescu juca sub culorile echipei naționale, să se alăture acestui demers de strângere de semnături pentru grațiere”, conchide Antonescu.

Potrivit Mediafax, un senator UNPR buzoian a inițiat o petiție on-line pentru grațierea fostului fotbalist Gheorghe Popescu, acțiuni similare, de strângere de semnături, fiind inițiate și de un consilier local brașovean, dar și de președintele de la Dunărea Calafat, primul club la care a jucat Popescu.

Curtea de Apel București i-a condamnat definitiv, marți, la închisoare cu executare pe toți cei opt oameni din fotbal judecați în dosarul transferurilor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Regula obligatorie pe care românii o vor accepta. Decizia așteptată de milioane de persoane
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Chitara cu care John Lennon a înregistrat piesa „Help!”, găsită după 50 de ani