Aproape 20.000 de angajați Amazon, diagnosticați cu Covid-19, în ultimele șapte luni

Aproape 20.000 de angajați Amazon, diagnosticați cu Covid-19, în ultimele șapte luni
Publicat: 02/10/2020, 06:57

Amazon a anunțat, joi, că aproape 20.000 de angajați ai săi au fost diagnosticați cu coronavirus, în ultimele șapte luni.

Compania lui Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, a avut, începând cu luna martie, 19.816 cazuri de coronavirus, în rândul celor 1,37 milioane angajați Amazon și Whole Foods Market din prima linie, în SUA, între 1 martie și 19 septembrie 2020, scrie upi.com.

Amazon a anunțat că numărul infectărilor a fost cu 42% mai mic decât estimările de 33.952 cazuri, bazate pe totalul forței de muncă Amazon și WFM, raportat la rata de infectare a populației americane.

50.000 de teste pe zi la Amazon

Gigantul din retailul online a anunțat că a realizat „mii de teste” în fiecare și și va efectua 50.000 de teste pe zi în 650 de unități Amazon, până în luna noiembrie.

Cel puțin opt angajați Amazon au murit răpuși de Covid. Amazon a fost somat de sindicate, politicieni și autorități să furnizeze numărul exact al salariaților infectați cu Covid. Inițial, compania refuzase să facă acest lucru.

Angajații marilor retaileri, expuși în fața infectării

În cazul Walmart, un alt gigant comercial de pe piața americană, ăn aprilie, sub 1% dintre cei 1,5 milioane angajați din SUA aveau coronavirus.

În luna mai, angajații Amazon, Instacart, Whole Foods, Walmart, Target, FedEx au fost în grevă „pe caz de boală”, condamnând politicile slabe de protecție împotriva coronavirusului și faptul că sunt expuși în fața infectării cu Covid.

Averea fondatorului Amazon a crescut cu 13 miliarde de dolari într-o sigură zi

Averea fondatorului Amazon, Jeff Bezos, a crescut luni cu 13 miliarde de dolari. Este cel mai mare salt pentru o persoană, într-o singură zi, de la crearea indicelui Bloomberg Billionaires.

Acţiunile Amazon.com Inc. au crescut cu 7,9%, cea mai mare valoare din decembrie 2018, pe fondul optimismului în creştere în ceea ce priveşte tendinţele comerţului online, majorarea de la începutul anului fiind de 73%.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicateciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase