Aproape o sută de taximetriști, protest față de Uber în Timișoara, după ce un coleg de-al lor a fost bătut de șoferii Uber

Aproape o sută de taximetriști, protest față de Uber în Timișoara, după ce un coleg de-al lor a fost bătut de șoferii Uber
Publicat: 28/01/2018, 19:12

Cei aproximativ o sută de taximetriști, angajați ai celei mai mari companii de profil din Timișoara, s-au adunat, duminică, în parcarea din apropierea unui club din oraș, pentru a-și arăta nemulțumirea cu privire la Uber.

„Să ni se spună după ce lege lucrează cei de la Uber, nu au casă de marcat, nu au nimic. Ei fac același lucru că și noi, transport de persoane contra cost, dar noi plătim autorizații, atestate, ei nu plătesc nimic”, a spus unul dintre taximetriștii prezenți la protest.

Protestul spontan a fost organizat la Timișoara în urma scandalului din noaptea de sâmbătă spre duminică, când mai mulți taximetriști s-au bătut cu șoferi de la Uber și i-au urmărit în trafic. La protest a venit și unul dintre taximetriștii implicați în scandal, care a povestit de la ce a pornit totul.

„Vreo 10 – 15 șoferi de la Uber m-au amenințat că-mi iau gâtul într-o parcare de pe Calea Aradului. Clienții pe care i-am avut în mașină au început să plângă, am apăsat butonul verde și le-am spus celor de la dispecerat să sune la 112. Apoi colegii taximetriști i-au găsit în parcarea de la mall. S-au luat de mine pentru că au ocupat niste locuri rezervate pentru taximetriști în parcare, eu nu le-am zis nimic, dar i-a deranjat faptul că m-am uitat și am văzut că aveau instalată aplicația de la Uber”, a declarat, duminică, corespondentului MEDIAFAX, Vasile Bălan, unul dintre taximetriștii implicat în scandal, prezent la protestul spontan.

Din parcarea aflată în apropierea clubului timișorean, taximetriștii au plecat în coloană pe străzile orașului, cu stopurile aprinse și escortați de polițiști, trecând prin cartierul Soarelui, în care locuiește primarul Nicolae Robu, sediul Poliției Locale Timișoara, Prefectura Timiș și Primăria Timișoara.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean de Poliție Timiș, în urma scandalului dintre taximetriști și șoferii de la Uber, au fost audiate 15 persoane, iar 45 au fost amendate cu sume cuprinse între 500 și 1.000 de lei. De asemenea, au fost depuse trei plângeri de către persoanele agresate, fiind deschise dosare penale pentru tulburarea liniștii publice, loviri și alte violențe.

Scandalul a început, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în parcarea unui complex comercial din Timișoara, unde cinci șoferi de la Uber ar fi agresat un taximetrist. Imediat, mai mulți taximetriști, alertați prin stație de cel agresat, au plecat spre parcare și au prins trei dintre șoferii de la Uber.

Ceilalți doi șoferi au fost urmăriți pe străzile Timișoarei, iar la un moment dat, taximetriștii au reușit să îi prindă și i-au bătut. Între timp, polițiștii au aflat despre scandalul izbucnit, iar mascați și jandarmi au fost trimiși în zona complexului comercial, mai multe persoane fiind conduse la sediul Secției 4 de Poliție Timișoara pentru a fi audiate.

La scurt timp, a avut loc un alt incident, în zona Pasajului Jiul. Potrivit polițiștilor, un taximetrist a fost agresat de câțiva șoferi de la Uber, iar forțele de ordine au intervenit din nou pentru a calma spiritele.

În urma incidentelor petrecute, mai mulți taximetriști au mers în Cartierul Soarelui din Timișoara, unde locuiește primarul Nicolae Robu, claxonând pe străzi, iar câteva echipaje de poliție au patrulat în zonă, pentru a preveni izbucnirea unui nou scandal.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un studiu arată că vitamina D ar putea crește rezistența la cancer