Apropiați ai pastorului ucis la Satu Mare nu își explică de ce se afla acesta acolo

Apropiați ai pastorului ucis la Satu Mare nu își explică de ce se afla acesta acolo
Publicat: 07/08/2013, 15:09
Actualizat: 01/04/2019, 15:03

Poliția anunță că face cercetări pentru ucidere în cazul pastorului din Bistrița găsit mort la Satu Mare, într-o mașină incendiată, alături de fiul lui de 9 ani, în timp ce apropiați ai bărbatului nu își explică ce căuta acesta la Satu Mare, spunând că este posibil să fi fost dus cu forța acolo.

Bărbatul conducea o asociație care se ocupă de protecția copiilor și tinerilor, iar apropiați ai acestuia spun că nu avea de ce să se afle în județul Satu Mare întrucât întreaga activitate a asociației pe care o conducea se desfășura în Bistrița și în localitatea componentă Unirea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Suntem șocați de ce s-a întâmplat. Nu există nicio explicație logică, fiindcă el (Adrian Blaga – n.r.) plecase la serviciu, iar asociația pe care o conduce își desfășoară activitatea în Bistrița și în Unirea. Nu avea în plan să călătorească nicăieri. Bănuim că a fost amenințat și obligat să meargă până la Satu Mare din moment ce avea răni la gât și el și copilul. Poate că a luat pe cineva la ocazie și i-a pus cuțitul la gât. Era un om bun, nu avea dușmani. Suntem pur și simplu răvășiți de ce s-a întâmplat. E o tragedie. Era singurul lor copil”, a declarat o persoană apropiată familiei.

De asemenea, conform unor apropiați ai familiei, băiatul ucis, Timotei, în vârstă de 9 ani, era sportiv legitimat la CS „Hercules” Bistrița, club condus de Vasile Bancea. Antrenorul însă le-a dat copiilor vacanță acum două săptămâni, el susținând că nu știe să fi fost vreun concurs în Satu Mare la care să participe elevul său.

Asociația „Începuturi Noi”, cu sediul în Unirea, are două case de tip familial cu o capacitate totală de 16 locuri, ea fiind acreditată de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale să ofere îngrijire copiilor și tinerilor până la 26 de ani care provin din familii dezorganizate, care au fost abandonați sau se află în alte situații dificile.

Asociația este autorizată să ofere găzduire pe perioadă nedeterminată, masă, reintegrare în comunitate, educație, dispunând de asistent social, asistent maternal, personal administrativ și îngrijitor de copii.

De peste zece ani, Asociația „Începuturi Noi” colaborează cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bistrița-Năsăud.

Teodor Sângeorzan, reprezentant al DGASPC Bistrița-Năsăud, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că niciodată nu au existat probleme în relația dintre instituție și acest ONG.

„Am colaborat excelent. Când noi am găsit copii în situații dificile și nu am mai avut locuri să-i instituționalizăm sau să le oferim ajutor, am apelat la această asociație. Domnul Adrian Blaga a fost un om deosebit și întotdeauna dispus să-i preia. Suntem șocați de ce s-a întâmplat. Nu avem cuvinte”, a declarat Sângeorzan.

Potrivit site-ului Bistrița Evanghelică, Adrian Blaga era pastor asistent la Biserica Carismatică Americană Calvary Chapel din Bistrița, această comunitate condusă de Brian Fouts fiind cea care susținea și activitatea Asociaței „Începuturi Noi”.

Conform Poliției Județene Satu Mare, marți seară, un bărbat a anunțat autoritățile, prin 112, că pe un teren agricol din apropierea localității Aciua, comuna Pomi, se află un autoturism Volkswagen Transporter alb, înmatriculat în Bistrița-Năsăud, al cărui interior avea urme de incendiere.

În mașină au fost găsite cadavrele a două persoane – un bărbat de 39 de ani și fiul acestuia, în vârstă de nouă ani. Dispariția celor doi fusese anunțată de către soția bărbatului la Poliția Bistrița, ei fiind dați apoi în urmărire generală.

Potrivit unui comunicat de presă de miercuri al Poliției Satu Mare, echipa condusă de un procuror criminalist și formată dintr-un medic legist și polițiști de Investigații Criminale a constatat că trupurile se aflau sub bancheta din spate a autoturismului, având multiple leziuni la cap și la gât.

„Cercetările continuă în vederea identificării autorilor și tragerii acestora la răspundere penală pentru săvârșirea infracțiunii de omor. În cursul zilei vor ajunge la Satu Mare ofițeri specialiști din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române pentru a acorda sprijin în cercetarea acestui caz”, se arată în comunicat.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Satu Mare, Ana Petric, preciza că „interiorul mașinii a fost într-adevăr incendiat, dar cadavrele nu au fost arse”.

Conform acesteia, bărbatul a fost identificat, fiind vorba despre Adrian Blaga, în vârstă de 39 de ani.

La rândul său, Antonela Pop, purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Bistrița-Năsăud, declara că dispariția celor doi a fost anunțată de familie.

„Am fost anunțați că nu s-au mai întors acasă, că nu mai puteau fi contactați. Știm că bărbatul este pastor la o biserică neoprotestantă. I-am dat în urmărire generală. Am fost anunțați de colegii din Satu Mare că au fost găsiți morți și le dăm tot concursul ca să elucidăm cazul”, declara Antonela Pop.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Măcelarul de eunuci”: Un bărbat care a făcut o afacere filmându-se în timp ce își...
Vestea care îi “îngroapă” pe șoferi în datorii. Urmează creșteri uriașe
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție absolut incendiară! Pictorial hot după ce s-a despărțit de milionar
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și...
Ce vedetă din România se iubește cu un puștan cu 22 de ani mai tânăr...
De ce nu a fost înmormântată Naomi până acum. Noi detalii cutremurătoare
ANIMAŢIE. Filmul teribilului accident din Timiş, provocat de un şofer de BMW care îşi luase...
"Plângea lângă fată". O tânără de 17 ani și-a pierdut viața după ce mașina condusă...
“Sunt viu”. Mesajul transmis de Florin Piersic de pe patul de spital. Care este starea...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
E legal să circuli cu portbagajul deschis când transporți mărfuri voluminoase? Ce obligație au șoferii
Cine va fi succesorul lui Putin?
Actorul din Războiul Stelelor a spus ADEVĂRUL! „Este mai mult un basm...
UNGURII ne dau lecții. Cum ne face Ungaria de rușine. Situația e dramatică
Angajări masive în Armată. Condițiile de concurs pentru cele 2.500 de posturi
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină...
"Plângea lângă fată". O tânără de 17 ani și-a pierdut viața după ce mașina condusă...
Julia și Sebastian schimb acid de replici! Roberta consideră că Julia este invidioasă: „Nu putem...
Irina Loghin, indignată de modul în care este tratat Florin Piersic: ”Mai mare bătaie de...
BANCUL ZILEI. În seara de Ajun, Moş Crăciun vine la Bulă. Îl arată cu degetul...
Astronomii au observat lumina de la unii dintre cei mai vechi quasari din Univers
×