• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Aproximativ 9 milioane de lei pentru Întreținerea Arborilor București. Ce utilaje intenționează să achiziționeze compania municipală

Aproximativ 9 milioane de lei pentru Întreținerea Arborilor București. Ce utilaje intenționează să achiziționeze compania municipală
Compania Municipală Întreținerea Arborilor București SA a lansat o licitație prin care vrea să achiziționeze echipamente „agricole și forestiere" în valoare de peste 8,8 milioane de lei.

Una dintre cele 22 de companii municipale înființate de Primăria Capitalei anul trecut, cea pentru Întreținerea Arborilor și Spațiului Verde, a lansat recent o licitație prin care vrea să achiziționeze mai multe utilaje speciale, agricole și forestiere, potrivit portalului de licitații publice SICAP.

Astfel, compania, al cărei acționar este Consilliul General al Municipiului București, vrea să achiziționeze mai multe utilaje agricole și forestiere pentru pregătirea sau cultivarea solului și întreținerea spațiilor verzi. Printre utilajele menite să îngrijească natura bucureșteană se numără:”o autospecială cu suprastructură de transport containere tip carlig (hook lift), două containere tip Abroll,o cisternă container tip Abroll, o autospecială transplantator arbori”, se arată în anuțul de participare.

De asemenea, Municipalitatea intenționează să mai achiziționeze o freză de rădacini, un tocător de crengi pe șasiu; un utilaj multifuncțional pentru pregătirea solului tip buldoexcavator cu accesorii, un tractor agricol pentru întreținerea și cultivarea solului cu dotări specifice. 

Investiția companiei pentru aceste utilaje se ridică la peste 8,8 milioane de lei, fără TVA, iar termenul limită pentru primirea ofertelor este 19 octombrie 2018, ora 15.00.

Potrivit unui proiect al Consiliului General al Municipiului București, din luna martie, Compania Municipală Întreținerea Arborilor și Spațiului Verde București SA beneficia de un buget de aproximativ 27 de milioane de lei și estima cheltuieli tot de 27 de milioane de lei pe parcursul anului 2018. În luna august, însă, CGMB a aprobat un alt proiect prin care bugetul companiei a fost majorat cu 51,8 milioane de lei.

„Scopul majorării capitalului social al Companiei Municipale Întreținerea Arborilor și Spațiului Verde București SA este acela de a susține financiar activitatea companiei, în vederea îndeplinirii obiectului de activitate prin asigurarea necesarului de fonduri pentru desfășurarea în bune condiții a activității societății”, se arată în proiectul de hotărâre votat în luna august de CGMB.

Inchide