Asistent social arestat pentru relații sexuale cu o fetiță de 11 ani dintr-o casă familială

Asistent social arestat pentru relații sexuale cu o fetiță de 11 ani dintr-o casă familială
Publicat: 08/10/2013, 17:56
Actualizat: 06/02/2016, 01:51

Un bărbat de 32 de ani, angajat ca asistent social într-o casă de tip familial din Turda, județul Cluj, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, după ce ar fi întreținut relații sexuale cu o fetiță de 11 ani din centru, cu acordul acesteia, și ar fi făcut un film și poze indecente.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Cluj, Adriana Vornicu, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX că polițiștii au fost sesizați despre caz la începutul lunii octombrie.

„În 2 octombrie, Poliția a fost sesizată cu privire la faptul că în municipiul Turda un bărbat în vârstă de 32 de ani a întreținut raporturi sexuale cu o minoră. Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au stabilit că cele sesizate se confirmă. În urma cercetărilor efectuate, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și o zi mai târziu a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda, iar instanța a emis pe numele acestuia mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, pentru săvârșirea infracțiunii de act sexual cu un minor”, a spus Vornicu.

Directorul casei familiale private „Lucas” din Turda, Daniela Constantinescu, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX, că bărbatul, care era angajat al instituției, a fost reclamat la Poliție după ce într-un calculator au fost găsite mai multe poze indecente făcute de către acesta unei fetițe din centru.

„În 2 octombrie a fost sesizată Poliția după ce s-au descoperit într-un calculator mai multe fotografii indecente făcute de angajatul nostru unei minore. Am predat probele la Poliție și am sesizat și Direcția Județeană de Protecție a Copilului Cluj. Nu știu nimic despre faptul că angajatul nostru ar fi întreținut relații sexuale cu minora, așteptăm concluziile oficiale ale anchetei Poliției. Am dus fata și la IML, dar nu avem un rezultat al cercetărilor. Bărbatul are 32 de ani și a fost angajat din aprilie 2012 în centrul nostru ca asistent social. În centru sunt internați, în total, opt copii”, a spus Constantinescu.

Potrivit acesteia, imediat după incident, copila a fost consiliată psihologic, iar bărbatului i-a fost suspendat contractul de muncă, urmând ca, în cazul în care instanța va emite o sentință definitivă și irevocabilă de condamnare, să-i fie desfăcut contractul de muncă.

Directorul Direcției Județene de Protecție a Copilului Cluj, Daniel Tămaș, a declarat, la rândul său, corespondentului MEDIAFAX că instituția pe care o conduce a inițiat consilierea psihologică a fetei, în condițiile în care raportul sexual ar fi avut loc „cu consimțământul acesteia”.

„Trauma este evidentă și adâncă, pentru că vorbim de o minoră de 11 ani care a întreținut relații sexuale cu un adult, cu consimțământ, deci nu este o faptă de viol sau abuz. Aici este marea dilemă a noastră, pentru că intervenția va fi un pic mai complicată. În plus, s-au descoperit și un filmuleț video ca pentru adulți și fotografii cu fetița. Vom avea nevoie de intervenție psihologică pe un alt palier decât cel clasic. Va avea loc o evaluare și vom decide dacă se va impune scoaterea fetiței din acel centru și mutarea ei într-un centru de plasament al nostru”, a spus Tămaș.

Cazul a intrat și în atenția Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Cluj care va declanșa o anchetă la casa familială „Lucas”, în condițiile în care AJPIS a acreditat-o pentru a avea grijă de copii.

„Vom face o anchetă să vedem ce s-a întâmplat acolo. Vom verifica calitatea serviciilor oferite”, a spus Paula Nicoară, inspector social AJPIS Cluj.

Potrivit acesteia, casa „Lucas” funcționează din 2011, iar în 2014 va trebuie să fie reacreditată.

Casa de tip familial „Lucas” a fost înființată de Fundația „Sfântul Daniel” din Turda, împreună cu o fundație elvețiană.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Noua lege obligatorie pentru ȘOFERI. E intrată deja în vigoare: Vă trimite la închisoare
Codul Rutier. Amintirea care vine cu amenzi. Mulți șoferi fac acest gest
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Ce mai înseamnă Paștele pentru români și cum vor petrece cei mai mulți sărbătorile pascale?