Atac cibernetic major la Academia de Studii Economice. Hakerii au criptat complet baza de date a celebrei universități din București (EXCLUSIV)

Atac cibernetic major la Academia de Studii Economice. Hakerii au criptat complet baza de date a celebrei universități din București (EXCLUSIV)
Sursa/Pixabay
Publicat: 05/10/2020, 17:16

Baza de de date a Academiei de Studii Economice din București a fost distrusă de hackeri, care au criptat infrastructura informatică a universității. Conducerea ASE a depus, luni dimineață, o plângere la Direcția de Combatere a Criminalității Organizate din cadrul Poliției Române.

După ce au atacat printre altele, site-ul SRI, al Poliției Române, DIICOT și chiar pe cel al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), hackerii au lovit în plin și pagina electronică a Academiei de Studii Economice din București, una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ din România.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, angajații ASE ar fi remarcat încă de sâmbătă că site-ul nu mai merge, iar luni dimineață conducerea a notificat Direcția de Combatere a Crimei Organizate, structura specializată în anchetarea cazurilor de infracționalitate informatică.

„Site-un nu merge de sâmbătă”

Referitor la acest incident, surse din rândul anchetatorilor au afirmat că cercetările sunt încă de la început, dar se fac eforturi pentru identificarea și prinderea celor care se află în spatele acestui atac informatic.

Contactați telefonic de Gândul.ro, reprezentanții structurii de relații cu presa din cadrul ASE nu au comentat pe marginea incidentului ci s-au limitat să confirme faptul că „site-ul nu merge ” de sâmbătă.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult