Atanasiu își justifică atacul la foștii PDL-iști: „Discuțiile din stenograme sunt veridice, dar sunt scoase din context”. Reacția lui Blaga

Atanasiu își justifică atacul la foștii PDL-iști: „Discuțiile din stenograme sunt veridice, dar sunt scoase din context. Reacția lui Blaga
Publicat: 11/05/2015, 12:36

Vicepreședintele PNL Teodor Atanasiu a declarat, luni, înainte de ședința noului PNL, că stenogramele apărute în presă „nu au legătură cu realitatea și că frânturi din aceste discuții sunt veridice, dar scoase din context”, adăugând că îi pare rău că s-a dedus că dorește scindarea partidului.

”Îmi pare rău dacă din frânturile respective s-a dedus că aș dori o scindare a partidului sau vreunul dintre membri nu ar fi egal cu ceilalți membri ai partidului. Nu acesta a fost contextul în care au fost spuse aceste lucruri. Ceea ce am spus acolo îmi asum, a fost într-un anumit context, nu în cel spus de dvs și îmi cer scuze cetățenilor dacă au înțeles altceva. Îmi mențin afirmațiile că toate deciziile PNL vor fi susținute de către mine, iar decizia PNL este că dacă vom face un guvern al PNL prim-ministru va fi Cătălin Predoiu”, a declarat Atanasiu.

Vicepreședintele liberal a menționat că discuțiile publicate de presă nu au legătură cu realitatea. „Frânturi din acele stenograme eu le recunosc ca veridice, nu recunosc contextul în care ele au fost puse. Nu trebuie să dau nicio explicație despre contextul în care am avut o discuție privată în spațiul public. (…) Colegii mei știu din ce context a fost scoasă”, aapreciat liderul PNL.

Atanasiu a mai arătat că adversarii PNL nu sunt în interiorul partidului, ci la PSD și că liberalii au înțeles explicațiile pe care le-a dat pe acest subiect al stenogramelor.

Reacția lui Blaga

Copreședintele PNL Vasile Blaga spune l-au deranjat discuțiile apărute în stenogramele care au apărut în presă, precizând că „este un moment peste care va trebui să treacă și să învețe cu toții din el”.

Întrebat dacă l-au deranjat discuțiile de la Bistrița, Blaga a răspuns afirmativ.

„Eu am pus foarte mult suflet și domnul Iohannis, Crin Antonescu, în care cred foarte mult, PNL nou, și nu mi-a făcut nicio plăcere să citesc, pentru că de auzit nu am auzit stenogramele respective. Mă bucură că, chiar și în acel context, au apreciat aportul PDL”, a declarat Blaga.

El a adăugat că „este un moment peste care va trebui să trecem și să învățăm cu toții din el pentru că acest proiect este extrem de important – noul PNL.

Copreședintele PNL nu a dorit să precizeze ce anume s-a discutat cu liberalul Teodor Atanasiu, care apare în stenogramele de la Bistrița, adăugând că „rolul unui copreședinte este să fie mult mai înțelept decât alții”.

Întrebat dacă a cerut sancționarea lui Atanasiu, Blaga a spus că acesta s-a sancționat singur, prin faptul că a trebuit să dea explicații în partid.

Stenograme ale unor discuții între lideri ai vechiului PNL, care au avut loc la Bistrița și în care sunt exprimate critici la adresa partenerilor din fostul PDL au fost publicate la sfârșitul săptămânii de un site.

„Noi, fără PD, nu câștigam președintele. Ne-am ținut de nas și am făcut un compromis. Altfel nu se putea. Vă mai spun un lucru. Am făcut un lucru, eu zic deștept, chiar dacă în Bistrița e puțin altfel. Un lucru deștept de ce? Noi am făcut o fuziune paritară, în care noi am dat numele partidului, sigla partidului, candidatul la Președinție al partidului și ei ne-au dat sediul, locația în care să funcționăm. Gândiți-vă că avem 28 de județe în care noi conducem în fuziunea asta paritară. Mai mult de atât nu puteam obține. Eu vă spun că le-am dat și iluzia că o să aibă prim-ministru. N-o să-l mai aibă. Vă dau în scris că nu o să-l aibă!”, spune în discuții , conform stiripesurse.ro, prim-vicepreședintele PNL Teodor Atanasiu.

La discuțiile redate în stenograme au participat și co-președintele PNL Alina Gorghiu, precum și secretarul general al PNL Marian Petrache.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Toți românii au INTERZIS. Legea peste care nu poate trece NIMENI. Se dau amenzi de...
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția