Au luat 20.000 de euro falși din Bulgaria și au venit cu ei la cumpărături în România. După câteva achiziții de lux, i-au ridicat polițiștii

Au luat 20.000 de euro falși din Bulgaria și au venit cu ei la cumpărături în România. După câteva achiziții de lux, i-au ridicat polițiștii
Publicat: 01/09/2015, 16:38
Actualizat: 31/01/2019, 18:55

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca transmis, marți, procurorii l-au trimis în judecată pe Fekete-Marczika Istvan, în stare de arest preventiv, pentru complicitate la punerea în circulație de valori străine falsificate, complicitate la înșelăciune și deținerea de valori străine falsificate în vederea punerii lor în circulație.

De asemenea, a fost trimis în judecată Sorin Marius Terec, tot în stare de arest preventiv, pentru complicitate la punerea în circulație de valori străine falsificate, complicitate la înșelăciune, deținerea de valori străine falsificate în vederea punerii lor în circulație, conducerea unui vehicul pe drumurile publice având permisul de conducere anulat, fals în înscrisuri sub semnătură privată, în timp ce Balint Carol, arestat preventiv în lipsă, a fost trimis în judecată pentru punere în circulație de valori străine falsificate, înșelăciune, conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au menționat că, la propunerea și cu sprijinul lui Terec, Fekete-Marczika Istvan a achiziționat în cursul lunii mai 2015, suma de 20.000 euro compusă din bancnote falsificate în cupiură de 200 euro, din localitatea Ruse, Bulgaria, de la cetățeni bulgari rămași neidentificați.

„În 21 mai, Fekete-Marczika Istvan, prin interpusul Balint Carol, a pus în circulație pe raza municipiului Cluj-Napoca suma de 8.600 euro în bancnote contrafăcute din cupiura de 200 euro, cu ocazia achiziționării unui autoturism marca BMW3, după ce, cu două zile înainte, cei trei inculpați au încercat să pună în circulație pe raza județului Maramureș sumele de 18.000 euro, respectiv 15.400 euro, cu ocazia achiziționării unor autoturisme marca BMW, tranzacții care nu s-au mai efectuat”, se mai arată în comunicat.

Din probatoriul administrat a mai reieșit că Fekete-Marczika Istvan a achiziționat din Cluj-Napoca și Târgu Mureș, prin intermediul aceluiași Balint Carol, patru telefoane mobile de ultimă generație, pentru care a plătit 2.600 euro falși.

„Cu ocazia unui flagrant efectuat în luna iunie asupra lui Fekete-Marczika Istvan s-au descoperit 24 bancnote contrafăcute în cupiură de 200 euro și patru bancnote falsificate în cupiură de 100 dolari, moneda fiind destinată punerii în circulație. Totodată, cu ocazia percheziției la locuința lui Terec au fost descoperite și ridicate 18 bancnote falsificate din cupiura de 100 dolari din același tip de contrafacere, valorile străine fiind destinate plasărilor în circuitul monetar”, se arată în comunicatul Parchetului.

De asemenea, procurorii susțin că Sorin Marius Terec a pus în circulație în municipiul Cluj-Napoca, prin intermediul lui Balint Carol, „suma de 3.600 euro, compusă din bancnote contrafăcute în cupiură de 100 euro, moneda fiind remisă cu titlu de preț pentru un autoturism marca Volkswagen Touran”.

„Cercetările au relevat că, în perioada aprilie – iunie 2015, Sorin Marius Terec a condus în patru ocazii autoturisme înmatriculate ori neînmatriculate, pe drumurile publice de pe raza județului Cluj, în condițiile în care permisul de conducere îi fusese anulat, iar în același interval Balint Carol a condus în patru ocazii diferite autoturisme înmatriculate sau neînmatriculate pe raza județului Cluj, fără a poseda permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule”, se mai precizează în comunicat.

Dosarul a fost înaintat Judecătoriei Cluj-Napoca.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă...
Pensiile care ar putea fi dublate. Românii vizați
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Ce mai înseamnă Paștele pentru români și cum vor petrece cei mai mulți sărbătorile pascale?