AUDIO. Șefa TVR, înregistrată când numea o jurnalistă „cap de porc” pentru că o întreba pe Firea despre statui. PNL îi cere demisia

AUDIO. Șefa TVR, înregistrată când numea o jurnalistă „cap de porc pentru că o întreba pe Firea despre statui. PNL îi cere demisia
Publicat: 03/05/2018, 20:52

„În urma limbajului licențios și obscen folosit și intimidarea angajaților TVR prin diverse amenințări( că „merită tăiați”, „pumni în gură” și să fie „pusă poliția pe ei”) vă solicit public, atât dvs, doamnă Doina Gradea, cât și Directorului TVR 1, Eduard Dârvariu, demisia din aceste funcții. În situația în care nu înțelegeti să dați curs solicitării mele, vă informez pe această cale, că în calitate de Președinte al Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă, vă invit să veniți la audieri în cursul săptămânii viittoare, pentru a vă exprima în mod public răspunsurile la acuzațiile grave care vi se aduc în vizavi de atitudinea dvs nerespectuoasă față de angajații TVR”, se arată într-un comunicat transmis de președintle Comisiei pentru Cultură din Camera Deputailor, Gigel Știrbu.

Aceeași solicitare a venit, într-un comunicat comun, și din partea conducerii USR și a lui Dacian Cioloș, fondator „Mișcarea România Împreună”.

Reacțiile vin ca urmare a unor înregistrări făcute publice de jurnalistul Dragoș Pătraru, realizatorul emisiunii de la TVR, „Starea Nației”. Acesta îi acuză pe Doina Gradea (președinte director general SRTV) și Eduard Dârvariu (producător executiv, director TVR1) de acțiuni de intimidare, cenzură și decizii editoriale împotriva interesului public.

Doina Gradea este înregistrată când numește un reporter „cap de porc” pentru că a întrebat primarul general al Capitalei, Gabriel Firea, despre investițiile privind statuile din București.

Într-un alt context, Doina Gradea spune: „Când a fost PNL-ul la guvernare, s-au luat de PNL, când a fost PD la guvernare s-au luat de PD. Acuma când sunt ăștia se iau de ăștia. Au o ură, așa. Ies din niște scoruburi, așa. Hateri de profesie. Ei nu sunt împotriva unui partid, ei sunt împotrivă de profesie și atât. (…) Eu am fost și săptămâna trecută și săptămâna asta la toate comisiile la care m-au chemat. Nu vreau să spun de buget, TVR va avea cel mai mare buget pe care l-a avut vreodată. Pentru că am pus investiție, pentru prima oară după 10-12 ani, am pus investiții fabuloase în tehnică. Puteau să nu ne dea”.

Alte înregistrări îl prezintă pe Eduard Dârvariu, director TVR1 și producător executiv, care critică realizatorii de emisiuni, producătorii din TVR și Comisia de Etică.

Peste 20 de jurnaliști din TVR au semnat o scrisoare deschisă în care cer președintelui director general al TVR să îi ceară scuze reporterului la care făcea referire. „O asigurăm pe doamna Doina Gradea că nu suntem > de profesie, încercăm doar să ne facem datoria și să respectăm publicul „, se arată în scrisoarea făcută publică.

Până la ora publicării acestei știri Doina Gradea și Eduard Dârvariu nu au avut o poziție publică pe marginea acestui subiect.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de...
Alimentul-minune pe care japonezii îl mănâncă înainte de a merge la somn. Se trezesc fericiți...
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Marea Britanie îşi întăreşte legislaţia împotriva pornografiei deepfake
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
INTERZIS total pentru cei care stau la APARTAMENT. Regula obligatorie pentru ziua de 1 Mai
Capii lumii interlope, la priveghiul lui Costel Corduneanu. Hotelurile din Iași nu mai au camere
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna...
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Corpurile femeilor au devenit „câmpuri de luptă”, avertizează ONU