Augustin Lazăr se întâlnește cu șefii DNA, DIICOT și ai parchetelor. Tudorel Toader a anunțat că NU poate veni

Augustin Lazăr se întâlnește cu șefii DNA, DIICOT și ai parchetelor. Tudorel Toader a anunțat că NU poate veni
Publicat: 10/10/2018, 10:23
Actualizat: 29/10/2018, 19:49

„Pe data de 8 august 2018, la sediul MJ, se desfășura întrevederea cu procurorul general al PÎCCJ, procurorul-șef interimar al DNA și procurorul-șef al DIICOT. De comun acord, stabileam că pe data de 10 octombrie 2018 să fie organizată întrevederea cu toți procurorii-șefi din Ministerul Public.

La data respectivă nu se cunoștea faptul că pe 10 octombrie, în calitate de Ministru al Justiției, voi participa la sedința de Guvern, și nici faptul că mă voi deplasa la sediul Comisiei de la Veneția! Cu speranța participării la întrevederi similare, apreciind rolul Ministerului Public în arhitectura statului de drept, exprim convingerea unor dezbateri clarificatoare!”, a scris ministrul Justiției Tudorel Toader pe Facebook.

Ședința de Guvern la care a spus Tudorel Toader că participă la începe la ora 15:00.

La sediul Parchetului General s-au prezentat, începând cu ora 10:00, pentru o discuție cu Augustin Lazăr, Felix Bănilă (șeful DIICOT), Anca Jurma (șef interimar al DNA), procurori din cadrul CSM, dar și mai mulți șefi ai parchetelor.

„Nu am venit pregătit cu absolut nimic, suntem convocați de procurorul general și de ministrul Justiției, alături de ceilalți procurori generali”, a declarat Felix Bănilă, la intrarea în sediul Parchetului General.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase