Autoritățile se așteaptă la probleme privind exproprierile pentru construirea autostrăzii Comarnic – Brașov. Pe terenul cui trece proiectul

Autoritățile se așteaptă la probleme privind exproprierile pentru construirea autostrăzii Comarnic - Brașov. Pe terenul cui trece proiectul
Publicat: 13/09/2013, 19:07
Actualizat: 19/02/2015, 16:47

Autoritățile prahovene se așteaptă la probleme în privința exproprierilor care vor fi făcute pentru construirea autostrăzii Comarnic – Brașov, printre cei care vor fi expropriați numărându-se urmași ai familiei regale, ai familiilor Cantacuzino și Bibescu, unii dintre aceștia trăind în străinătate.

Autoritățile din județul Prahova se așteaptă să întâmpine probleme în momentul în care vor fi făcute exproprierile de terenuri pentru realizarea tronsonului de autostradă Comarnic – Brașov, a cărui construcție urmează să înceapă în ultimul trimestru al acestui an, a declarat, sâmbătă, președintele Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Urmare a experienței pe care o avem în construcția autostrăzii București – Ploiești, unde au fost probleme cu exproprierile, inclusiv cu primăria unei comune care a trebuit demolată, mă aștept să avem probleme, mai ales că o parte dintre proprietarii pădurilor sunt de așa-zisa viță nobilă care vine din istorie și care nu trăiesc în România. Retrocedările de păduri mai ales sunt făcute către urmașii familiei Cantacuzino, către urmașii familiei regale, către urmașii familiei Bibescu, toți cei care au avut păduri și domenii de vânătoare în zona respectivă”, a afirmat Mircea Cosma.

Șeful Consiliului Județean Prahova a precizat că tarlalele sunt identificate, iar cele mai multe dintre cadastrele terenurilor care urmează a fi expropriate sunt făcute. Cosma a mai spus că proprietarii terenurilor pe care va fi construită autostrada Comarnic – Brașov vor fi expropriați conform legii și dacă aceștia nu vor fi de acord cu sumele pe care le vor primi pentru terenuri pot cere în instanța de judecată sume mai mari.

Președintele CJ Prahova a adăugat că pe traseul actual al autostrăzii Comarnic – Brașov nu sunt identificate construcții care trebuie demolate.

Potrivit lui Mircea Cosma, construcția autostrăzii Comarnic – Brașov va începe în trimestrul patru al acestui an, aranjamentele fiind făcute astfel încât cu 1 octombrie să înceapă amenajarea șantierului, Consiliul Județean Prahova identificând, împreună cu primarii din zonă, posibilitățile de amplasare a organizării de șantier.

Mircea Cosma a afirmat că la acest tronson de autostradă vor lucra cel puțin 800 de autobasculante, 200 de excavatoare, 30 – 40 de macarale, mai multe buldozere, cilindri compactori, dar și șapte mașini care vor lucra la galeriile pentru tuneluri. Organizarea de șantier pentru acest tronson de autostradă va fi mai mare decât pentru construcția unei autostrăzi la câmpie.

Conform șefului Consiliului Județean Prahova, autostrada Comarnic – Brașov este o lucrare care se află pe planșele proiectanților de drumuri din România încă din anul 1984, iar soluția inițială s-a schimbat foarte puțin.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Prințesa de Wales a intrat în istoria Casei Regale Britanice. Ce titlu regal a primit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom