Avertisment pentru Spitalul de Pediatrie Ploiești, din cauza unor nereguli

Avertisment pentru Spitalul de Pediatrie Ploiești, din cauza unor nereguli
Publicat: 28/02/2013, 13:52
Actualizat: 26/03/2019, 05:46

Conducerea Spitalului de Pediatrie din Ploiești a fost sancționată cu avertisment după ce o comisie formată din reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică și ai Consiliului Județean Prahova a făcut un control în urma căruia în spital s-au constatat deficiențe precum condens și mucegai pe pereți.

Potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică Prahova, medicul Alexandru Băloi, DSP Prahova l-a sancționat cu avertisment pe managerul Spitalului de Pediatrie din Ploiești după ce o comisie formată din reprezentanți ai DSP Prahova și ai Consiliului Județean Prahova au făcut un control, marți, în urma căruia s-au constatat nereguli în spital, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, potrivit șefului DSP Prahova, comisia a început verificări la Spitalul de Pediatrie Ploiești marți, după ce luni un părinte care a fost internat cu copilul în această unitate sanitară a trimis la DSP un e-mail, însoțit de câteva fotografii în care apar gândaci pe o etajeră, lângă o oglindă.

Medicii și inspectorii de la DSP Prahova nu au găsit insecte în incinta spitalului, însă au constatat alte nereguli, precum condens și pete de mucegai pe pereții unor saloane, sau neaerisirea corespunzătoare a saloanelor în care sunt internați copiii.

În ceea ce privește verificările privind operațiunile de dezinsecție în Spitalul de Pediatrie din Ploiești, directorul DSP a afirmat că, potrivit normelor, în spitalele de pediatrie dezinsecția trebuie făcută o dată la 45 de zile, iar documentele spitalului din Ploiești arată că în această unitate sanitară numai în luna februarie s-a făcut dezinsecție în zilele de 8 februarie și 15 februarie.

„În plus, managerul spitalului ne-a declarat că s-a mai făcut dezinsecție și în zilele de 26 și 27 februarie, după control:, a spus Alexandru Băloi.

În urma controlului de la Spitalul de Pediatrie din Ploiești, comisia care a făcut verificările are în lucru un plan de măsuri cu termene clar stabilite, pentru remedierea deficiențelor, a mai spus șeful DSP Prahova.

O comisie formată din medici și inspectori de la Direcția de Sănătate Publică Prahova și Consiliul Județean Prahova a făcut verificări, marți, în Spitalul de Pediatrie din Ploiești, după ce un părinte a filmat gândaci într-una dintre băile spitalului și a făcut publică filmarea. Managerul spitalului afirmă că în unitatea sanitară se fac în mod constant dezinsecții, dar că unitatea este suprapopulată.

Spitalul de Pediatrie Ploiești, singura unitate sanitară de acest fel din Prahova, este administrat de Consiliul Județean Prahova și are 135 de paturi, dintre care o sută pe cele două secții de pediatrie și 35 pe secția de chirurgie – ATI.

Conform datelor furnizate de managerul Spitalului de Pediatrie Ploiești, anual în această unitate sanitară se internează aproximativ 9.000 de pacienți, cei mai mulți în Secția de Pediatrie. Managerul unității sanitare a afirmat că spitalul este foarte aglomerat în special în lunile de iarnă, când mulți copii suferă de infecții acute ale căilor respiratorii, cei mai mulți pacienți fiind internați pe secția „Pediatrie I”, care este secția pentru sugari și copii mici.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România de Florii! A MURIT
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Schimbare pentru cei cu MAȘINI PE BENZINĂ. Este răsturnare totală de situație pentru milioane de...
Probleme de securitate la iPhone. Ce ar mai putea pății utilizatorii
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Mă făceam că nu aud". Nicolae Botgros, întâmplare neașteptată la o înmormântare! Cererea pe care...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Gerard Peter Kuiper, pionier în explorarea Sistemului Solar. Părintele științei planetare moderne