Avocat: Cred că DNA a făcut „presiuni inimaginabile” ca Dan Voiculescu să nu fie eliberat

Avocat: Cred că DNA a făcut „presiuni inimaginabile ca Dan Voiculescu să nu fie eliberat
Publicat: 06/01/2017, 13:55

„Este nepermis să îl mai condamne cineva încă o dată, chiar și judecător dacă este. I s-a dat termen de reiterare a cererii de 11 luni, exact câte lucrări are. Cred că DNA a exercitat presiuni inimaginabile asupra locului de detenție sau organelor care deși recunoscuseră caracterul științific al lucrărilor, au respins sau au amânat propunerea de eliberare condiționată tot cu 11 luni și dovadă stă în cauză adresa pe care beneficiarul a făcut-o la cererea DNA. S-au făcut cercetări acolo cu privire la modul în care au fost elaborate lucrările. Cred că șefii de penitenciar, care pot fi fricoși în raport cu DNA au zis… ca să nu avem necazuri, hai să dăm o amânare de 11 luni. Motivele judecătorului sunt străine de natura cauzei. Dacă este adevarăt ce se vehiculeaza în spațiul public, înseamnă ca Dan Voiculescu a fost victima unui sistem judiciar care nu are nicio legatură cu cetățenii României”, a declarat avocatul Florian Surghie.

Totodată, apărătorul susține că există dovezi temeinice de îndreptare, stăruință în muncă și comportament disciplinat în privința lui Dan Voiculescu, argumentând că acesta a participat la curățenie în penitenciar, câștigând 49 de zile și că a scris 11 lucrări științifice.

„Există dovezi suficiente că Dan Voiculescu a dat dovadă de un caracter discipliniat. Nu a fost niciodată sancționat disciplinar. Există dovezi că a câșigat zile din munca fizică, a participat la curățenie în penitenciar și a câștigat 49 de zile. A scris 11 lucrări. El a lucrat pentru aceste lucrări și ele au fost recunoscute. Rezultă că Dan Voiculescu a fost stăruitor în muncă”, a declarat Florian Surghie.

Procurorul anticorupție a cerut în instanță respingerea cererii de eliberare condiționată și a argumentat că lui Dan Voiculescu i-ar fi fost imposibil să scrie cele 11 lucrări în penitenciar într-un termen atât de scurt.

„Înculpatul nu a dat dovezi temeinice de îndreptare. Nu se poate dovedi că a scris cele 11 lucrări în programul penitenciarului. Nu s-a dovedit că inculpatul a fost disciplinat. Nu sunt dovezi că inculpatul a consultat vreo bibliografie în penitenciar. Fie lucrările nu au caracter științific, fie nu au fost scrise în penitenciar”, au fost argumentele procurorului în fața instanței.

La ieșirea din sala de judecată, avocatul lui Dan Voiculescu le-a declarat jurnaliștilor că DNA nu ar trebui să critice câștigul obținut de inculpat prin scrierea lucrărilor științifice.

Magistrații Tribunalului București au amânat vineri pronunțarea în cazul contestației făcută de Dan Voiculescu la decizia Judecătoriei Sectorului 5 de a-l menține în închisoare în dosarul ICA, în care a primit o pedeapsă de 10 ani, motivul fiind numărul mare de documente din dosar care trebuie studiate.

Cererea de eliberare făcută de fostul senator Dan Voiculescu a fost respinsă de Judecătoria Sectorului 5, la data de 13 decembrie 2016. Față de această decizie Dan Voiculescu a formulat contestație.

Voiculescu a fost condamnat definitiv la 10 ani de închisoare cu executare, în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). Gheorghe Mencinicopschi și fostul director al ADS Corneliu Popa au fost condamnați la câte 8 ani de închisoare, iar fostul ministru al Comunicațiilor Sorin Pantiș la 7 ani de închisoare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
“L-au apucat nebuniile”. Motivul halucinant pentru care o femeie a fost înjunghiată în Centrul Vechi...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Este OBLIGATORIU absolut peste tot în România. TE VERIFICĂ imediat
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom