Avocatul Andrei Gherasim, fiul fostului procuror adjunct al României, rămâne în arest preventiv

Avocatul Andrei Gherasim, fiul fostului procuror adjunct al României, rămâne în arest preventiv
Publicat: 18/09/2012, 16:18
Actualizat: 07/02/2019, 06:26

Instanța supremă a respins, marți, ca nefondat, recursul pe care Andrei Gherasim l-a făcut împotriva unei decizii de vineri a Curții de Apel București prin care pe numele său s-a emis mandat de arestare preventivă.

Astfel, mandatul emis vineri pe numele acestuia rămâne valabil pentru 29 de zile, decizia instanței supreme fiind definitivă.

Curtea de Apel București a decis, vineri, arestarea preventivă pentru 29 de zile a avocatului Andrei Gherasim, acuzat de trafic de influență într-un nou dosar, după ce în august a fost trimis în judecată pentru fapte similare.

Andrei Gherasim, fiul fostului procuror general adjunct Traian Gherasim, a fost reținut joi de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, fiind acuzat că a cerut 40.000 de euro, din care a primit 20.000 de euro, de la o femeie căreia i-a spus că va interveni la judecători într-un dosar al soțului ei.

Procurorii au cerut, vineri, Curții de Apel București arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Andrei Gherasim, solicitarea fiind admisă de instanță.

Joi, procurorii DNA l-au prins în flagrant pe Andrei Gherasim, după ce a primit de la o femeie, denunțătoare în cauză, 20.000 de euro, reprezentând o primă tranșă din 40.000 de euro ceruți de avocat.

Potrivit procurorilor, în 4 septembrie, avocatul Andrei Gherasim „a pretins de la o persoană denunțătoare suma de 40.000 euro, dintre care 10.000 euro pentru sine, lăsând-o să creadă că are influență asupra unor magistrați de la instanța care judecă o contestație în anulare formulată de soțul denunțătoarei, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare, pentru a-i determina pe aceștia să admită în principiu calea extraordinară de atac și suspendarea mandatului de executare până la judecarea în fond a cauzei”.

Andrei Gherasim, avocat în Baroul București, a fost trimis în judecată într-un dosar, în 22 august, pentru trafic de influență și înșelăciune.

În dosarul în care procurorii anticorupție l-au trimis în judecată, Andrei Gherasim este acuzat că, în 4 aprilie 2012, a pretins de la Nikolaus Mann, prin intermediar, 100.000 de euro, spunând că poate interveni pe lângă magistrați de la Înalta Curte de Casație și Justiție și Tribunalul Brașov, pentru a dispune soluții favorabile omului de afaceri în două dosare civile.

Unul dintre cele două dosare civile avea ca obiect o cerere de strămutare a cauzei, iar altul anularea unui contract. În acest scop, pe 12 aprilie, avocatul a primit, prin același intermediar, 50.000 de euro, reprezentând o parte din banii pretinși.

Procurorii îl mai acuză pe Andrei Gherasim că în februarie 2011, în calitate de avocat ales al unei persoane cercetate într-o cauză penală aflată pe rolul DNA, l-a indus în eroare pe denunțător cu privire la faptul că, în cauza respectivă, procurorii anticorupție vor dispune o soluție de netrimitere în judecată în termen de două luni de la încheierea contractului de asistență juridică, contract în valoare de 40.000 de euro.

În 12 aprilie, Gherasim și Mann au fost reținuți, iar o zi mai târziu Curtea de Apel București a respins cererea procurorilor de arestare preventivă a celor doi, stabilindu-le acestora interdicția de a părăsi țara. În 23 aprilie, instanța supremă a decis definitiv ca Gherasim și Mann să fie cercetați în libertate, menținând interdicția de a părăsi țara.

Dosarul se judecă la Curtea de Apel București, primul termen fiind stabilit în 26 septembrie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Cutremur în tenis. HALEP a făcut anunțul: Nu se poate așa ceva
Pasca din copilărie, gust de neuitat. Care e ingredientul secret
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice