BAC 2012 ROMÂNĂ. 13 elevi din Bacău, Buzău și Vrancea au fost eliminați din examen

BAC 2012 ROMÂNĂ. 13 elevi din Bacău, Buzău și Vrancea au fost eliminați din examen
Publicat: 03/07/2012, 10:01
Actualizat: 22/08/2013, 16:42

EXAMENUL DE BACALAUREAT 2012 a început prost pentru șase elevi din județul Bacău, prinși cu telefoane mobile și copiuțe în timpul probei de la LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ. Patru elevi din județul Buzău și trei din Vrancea su fost, de asemenea, eliminați, după ce au fost prinși copiid, transmite corepondentul Mediafax.

Șase candidați din județul Bacău care susțineau PROBA SCRISĂ LA LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ au fost eliminați de la BAC, după ce asupra lor au fost găsite copiuțe sau telefoane mobile.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Bacău, trei candidați din cei 4.631 prezenți, luni, la examenul de bacalaureat au fost eliminați pentru tentativă de fraudare a examenului prin copiere, după ce asupra lor s-au găsit diverse materiale din care s-ar fi putut inspira. Pe lângă aceștia, alți trei absolvenți de liceu au fost eliminați pe motiv că nu au predat telefoanele mobile la intrarea în sala de examen, așa cum prevede metodologia.

Un elev a refuzat să predea lucrarea

„Dacă este să comparăm cu alte județe sau cu anii din urmă, putem spune că suntem în limitele normalului cu aceste eliminări. Am avut și o situație mai specială, în care un candidat, absolvent al unui liceu particular din Bacău din promoția anului trecut, a refuzat să predea lucrarea la sfârșitul examenului, pe motiv că nu a scris nimic. Conform metodologiei, a fost obligat de către profesorii examinatori să dea o declarație pe propria răspundere în acest sens, lucru care s-a și întâmplat în final”, a declarat președintele Comisiei Județene de Bacalaureat Bacău, Anca Rafiroiu.

Elevul care a refuzat să predea lucrarea va primit nota unu din oficiu.

În județul Buzău, patru absolvenți de liceu au fost eliminați de la proba scrisă de limba și literatură română a examenului de bacalaureat, după ce au fost prinși copiind.

Potrivit inspectorului școlar general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Buzău, Geta Burducea, asupra celor patru elevi, care susțineau examenul la Râmnicu Sărat, au fost găsite fițuici.

Burducea a precizat că un singur elev din județul Buzău a dat examenul de bacalaureat în condiții speciale, fiind vorba despre un absolvent de liceu care a necesitat o oră în plus pentru realizarea lucrării întrucât scrie foarte încet, din cauza unor probleme la mâini.

În județul Vrancea, trei elevi au fost eliminați de la proba scrisă la limba și literatura română, după ce au fost prinși cu aparate handsfree sau cu fițuici.

Potrivit inspectorului școlar general, Vasilica Zaharia, asupra unei absolvente care a dat bacalaureatul la centrul de examinare de la Colegiul Tehnic „Gh. Asachi” a fost găsit un telefon mobil. De asemenea, la centrul de la Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, asupra a doi absolvenți din seriile anterioare au fost găsite handsfree-uri.

„Asistenții l-au înștiințat pe președintele de comisie, care a dispus, după întocmirea unui proces-verbal, eliminarea din examen. Cadidații au declarat că era singura modalitate de a promova bacalaureatul”, a declarat Sonica Dărmănescu, vicepreședintele centrului de exameninare de la Colegiul Tehnic „Ion Mincu”.

Materialele au fost confiscate și sigilate, consituind probă în eventualitatea depunerii unor contestații, de către absolvenți.

După testul la limba română, candidații vor susține în 3 iulie proba scrisă la limba și literatura maternă. În 4 iulie va avea loc proba obligatorie a profilului, iar în 6 iulie candidații vor susține proba la alegere a profilului și specializării.

În 8 iulie vor fi afișate rezultatele, iar în 9 iulie, între orele 8.00 și 12.00, vor fi depuse CONSTESTAȚIILE LA BAC 2012.

În perioada 10 -12 iulie vor fi soluționate contestațiile, iar în 13 iulie vor fi afișate REZULTATELE FINALE ALE ABACALAUREATULUI 2012.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Încă o plamă grea din partea chinezilor! Au creat cel mai eficient motor din istorie!
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Ungaria se UNEȘTE cu România. Moment istoric. S-a aprobat chiar azi, 25 aprilie
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Mii de meteoriți care au ajuns în Antarctica ar putea fi pierduți pentru totdeauna