BAC 2020. Candidații susțin miercuri proba la alegere, pentru cei mai mulți Geografia

BAC 2020. Candidații susțin miercuri proba la alegere, pentru cei mai mulți Geografia
8 ȘTIRI DE LA ORA 8. REZULTATE BAC 2020. Candidații la sesiunea de toamnă află ce note au luat la Bacalaureat / Imagine caracter ilustrativ / Mediafax Foto, Mihai Dăscălescu
Publicat: 26/08/2020, 06:52
Actualizat: 26/08/2020, 10:51

Miercuri, 26 august, este programată proba la alegere pentru candidaţii examenului de Bacalaureat, a doua sesiune. Pentru marea majoritate este vorba de proba la Geografie. Mediafax va anunţa în timp real subiectele şi baremele pe măsură ce sunt anunţate de Ministerul Educaţiei pe edu.ro.

Examenul de Limba şi Literatura Maternă este programat pentru joi.

Peste 42.700 de candidaţi susţin în această săptămână a doua sesiune de Bac 2020, iar aproximativ 24.900 de candidaţi provin din promoţia 2019-2020.

Circa 17.800 de candidaţi sunt din promoţiile anterioare, a anunţat ministerul Educaţiei.

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

BAC 2020. Calendar probele scrise

26 august: proba la alegere a profilului şi specializării – E.d)
27 august: Limba şi literatura maternă – proba E.b)

Edu.ro va publica rezultatele pe 2 septembrie până la ora 12:00 în intervalul orar 14:00 – 20:00.

Contestaţiile se depun în aceaşi zi atât în format fizic, cât şi electronic.

„În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.”

BAC 2020. Când sunt afișate rezultatele oficiale

Sâmbătă, 5 septembrie, se vor comunica rezultatele oficiale.

Probele scrise încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8,30, după examinarea epidemiologică pentru COVID 19.

MEC reaminteşte că toate măsurile de prevenire şi combatere a îmbolnăvirilor prevăzute în ordinul comun MEC – MS nr. 4.267/841/2020 sunt valabile şi pentru sesiunea august-septembrie a examenului.

BAC 2020, sesiunea de toamnă. Proba obligatorie a profilului s-a încheiat! Ce subiecte au avut absolvenții de liceu la istorie și matematică

Cea de-a doua probă a Bacalureatului din sesiunea de toamnă s-a încheiat. Absolvenții de UMAN au avut de-a face astăzi cu subiecte care le-au verificat cunoștințele referitoare la situația țării noastră în perioada Evului Mediu, dar și în secolele nouăsprezece și douăzeci.

La primul subiect absolvenții de UMAN au avut de răspuns la înctrebări pe baza unor texte depsre regele Carol I. La subiectul al doilea, tinerii au avut de-a face cu întrebări despre Transilvania, Țara Românească și Moldova din seculul al șaisprezecelea.

La cel de-al treilea subiect tinerii au elaborat un eseu despre evoluția României în secolul al XX-lea.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult