BACALAUREAT 2014. Elevii de clasa XII-a și clasa a XI-a susțin luni simulare la BAC 2014 – proba scrisă de limba română. UPDATE

Publicat: 03/03/2014, 20:54
Actualizat: 21/10/2014, 19:34

BACALAUREAT 2014. Ministerul Educației a hotărât ca testările de la simulare BAC 2014 să nu fie trecute în catalog, ci să fie discutate cu fiecare elev în parte. De asemenea, în 2014 elevii vor da simulare BAC 2014 în același timp, spre deosebire de anul trecut când fiecare școală a organizat simularea când vroia.

Pentru elevii de clasa a XII-a subiectele la ROMÂNĂ vor fi pentru: profilul real tehnologic și filiera vocațională – toate profilurile, cu excepția celui pedagogic și pentru profilul uman – filieră teoretică, și profilul Pedagogic – filieră vocațională.

UPDATE 15.00. Ministerul Educației a publicat subiecte BAC 2014 pentru limba și literatura română pentru clasele XI-a și a XII-a

BAC 2014 BAREM ROMÂNĂ – Subiecte și barem simulare română la BACALAUREAT 2014, clasa a XI-a

BAREM ROMÂNĂ BAC 2014. Baremul la simulare BACALAUREAT 2014 – clasa a XII-a

UPDATE. Ce subiecte au primit elevii de clasa a XI-a și clasa a XII-a la proba scrisă de limba română

SUBIECTE clasa a XI-a profil UMAN

La subiectul 1 au avut un text din opera „Tinerețe fără Tinerețe” de Mircea Eliade, text la care au avut de răspuns la nouă cerințe dintre care: găsirea sinonimelor pentru cuvintele „amănunt” și înțelesuri” și explicarea rolului cratimei din secvența „să-l citească”. La cel de-al doilea subiect elevii au avut de redactat un text argumentativ de 150 -300 de cuvinte despre rolul artei în educația tinerilor. Cel de-al treilea subiect a constat în redactarea unui eseu de 600-900 de cuvinte despre relația dintre două personaje dintr-o comedie studiată.

SUBIECTE clasa a XI-a profil REAL

Elevii de clasa a XI-a profil REAL au primit trei subiecte dintre la primul au primit un fragment din opera „Margărita” de Vasile Alecsandri, fragment la care au avut de răspuns la nouă cerințe dintre care: găsirea unui sinonim potrivit pentru mister și necontenit, explicarea rolului virgulei în secvența : „Acel buchet l-am compus eu însămi penru d-voastră, adăogi ea roșindu-se pe obraji”, de construit un enunț în care să existe verbul a duce și să selecteze din text două secvențe care conturează dimensiunea spațială. Cel de-al doilea subiect a constat în redactarea unui text de tip argumentativ de 150-300 de cuvinte despre impactul rețelelor de socializare asupra tinerilor. Cel de-al treilea subiect a constat în redactarea unui eseu de 600-900 de cuvinte în care să prezinte particularitățile de construcție a unui personaj dintr-o comedie studiată.

SUBIECTE clasa a XII-a profil UMAN

La subiectul 1 -un text din Titanic Vals de Tudor Mușatescu, la care au avut de răspuns la nouă cerințe dintre care: aflarea sinonimelor neologice pentru „am cumpărat” și „sfioasă”, transcrierea a două cuvinte/grupuri de cuvinte care sunt mărci ale adresării directe și ilustrarea cu câte un exemplu din text a două trăsături ale genului dramatic. Cel de-al doilea subiect a constat în redactarea unui text argumentativ de 150-300 de cuvinte despre importanța studierii disciplinelor umaniste. Cel de-al treilea subiect de la clasa a XII-a profil UMAN a fost redactarea unui eseu de 600-900 de cuvinte despre relația dintre două personaje dintr-un text narativ studiat de Liviu Rebreanu.

SUBIECTE clasa a XII-a profil REAL

Elevii de la clasa a XII-profil REAL au primit trei subiecte după cum urmează: la primul subiect elevii au primit un fragment de text din „Somnoroasa aventură” de Teodor Mazilu, text la care au avut de răspuns la nouă cerinte dintre care: găsirea unui sinonim pentru cuvintele „retras” și „zădărnicie”, explicarea virgulei în secvența „Vai, ce bine-mi pare” și precizarea a două motive literare prezente în textul dat, dar și comentarea în 60-100 de cuvinte a unui fragment din textul dat. La cel de-al doilea subiect, elevii au avut de redactat un text argumentativ de 150-300 de cuvinte despre importanța călătoriilor în formarea personalității tinerilor. Cel de-al treilea subiect a constat în redactarea unui eseu de 600-900 de cuvinte în care să prezinte particularitățile de construcție a unui personaj dintre-un text narativ, aparținând lui Liviu Rebreanu.

BACALAUREAT 2014. Eleviii de clasa a XII-a vor da examen la toate materiile scrise pe care le susțin și în vară: limba română -scris, matematica sau istoria- scris și proba la alegere în funcție de profil. Elevii de clasa a XI-a vor susține numai probe scrise la limba română/limba maternă și matematică sau istorie, dar din materia pe care au parcus-o până la momentul examenului. Subiectele pentru clasa a XI-a vor fi după modelul subiectelor pe care Ministerul Educației la afișat pe site-ul propriu.

Elevii vor fi supravegheați de profesori de altă specialitate

Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30, iar examenul începe la ora 9:00, când elevii primesc subiectele. Elevii vor avea trei ore la dispoziție pentru a rezolva subiectele. Ei vor fi supravegheați de profesori de altă specialitate.

Elevii vor fi repartizați în clase în ordine alfabetică, listele vor fi publicate pe ușa clasei, câte un elev în bancă. În cazul în care un liceu nu are spațiul necesar, elevii pot fi așezați și câte doi în bancă, dar cu condiția ca elevii alăturați să fie din ani de studiu diferiți.

Metodologia de organizare a examenului arată că elevii vor fi supravegheați în timpul simulării de câte doi profesori pe clasă, care predau alta materie decât Limba si literatura romana. Profesorii supraveghetori provin din școala în care elevii susțin simularea, iar președintele comisiei de organizare a simularii este directorul liceului.

BACALAUREAT 2014.55,4%- rata de promovare în 2013

În 2013, după centralizarea tuturor datelor de la județe, rata de promovare a fost de 55,4% pentru sesiunea iunie-iulie 2013. Anul trecut, a fost prima dată când elevii au primit subiecte diferențiate în concordanță cu programa școlară și cu numărul de ore urmat de elevi. În 2014, elevii vor primi tot subiecte diferențiate în funcție de profil.

Ministerul Educației a anunțat că profesorii care participă la simulare BAC 2014 nu vor fi plătiți suplimentar. Profesorii care predau disciplinele la care se organizează simularea au obligația să evalueze lucrările, dar fără a fi plătiți pentru această activitate. Sindicatele din educație susțin că în aceste condiții nici profesorii și nici elevii, ale căror note nu se pun în catalog, nu vor fi interesați de aceste testări.

BACALAUREAT 2014. Anul acesta, în premieră, elevii de clasa a XI-a vor da simulări ale examenului de Bacalaureat. Astfel, simularea probelor scrise ale examenului de BAC 2014 entru elevii claselor a XI-a și a XII-a din anul școlar 2013-2014 are loc după cum urmează:

Limba și literatura română – 3 martie (clasa a XI-a și clasa a XII-a)

Limba și literatura maternă – 4 martie (clasa a XI-a și clasa a XII-a)

Proba obligatorie a profilului – 5 martie (clasa a XI-a și clasa a XII-a)

Proba la alegere a profilului – 7 martie (numai clasa a XII-a)

BACALAUREAT 2014. Toate probele sunt scrise.Afișarea rezultatelor va avea loc pe data de 14 martie.Rezultatele obținute de elevi la simulare BAC 2014 nu se trec în catalog.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
Cum arată Adi Minune după OPERAȚIA de micșorare a stomacului. E transformat total
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Ultimele informații despre starea de sănătate a Regelui Charles. Palatul Buckingham se așteaptă la ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Ungaria a dat ordin. Șoferii români care au interzis peste graniță. Se aplică din 1...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Cum au decis Oana Moșneagu și Vlad Gherman să petreacă petrecerea burlacilor, resprectiv petrecerea burlăcițelor
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Sonda europeană Mars Express a observat „păianjeni” pe planeta Marte