• Publicat:
Știri

Bacalaureat 2019 | Proba scrisă – Limba și literatura română: Mai mulți elevi din țară au fost eliminați din cauza telefoanelor mobile

Bacalaureat 2019 | Proba scrisă – Limba și literatura română: Mai mulți elevi din țară au fost eliminați din cauza telefoanelor mobile
Mai multți absolvennți de liceu au fost eliminați de la proba scrisă la Limba și Literatura română a bacalaureatului, sesiunea iulie 2019.

 Alba: Patru elevi care au intrat cu telefoanele mobile la bacalaureat, eliminați din examen

Patru absolvenți de liceu au fost eliminați, luni, de la proba de limba română a Bacalaureatului, după ce supraveghetorii au descoperit că au intrat cu telefoanele mobile în examen, transmite corespondentul Mediafax.

La proba de limba română a Bacalaureatului, care s-a desfășurat, luni, patru elevi de la trei licee din orașele Câmpeni, Abrud și Baia de Arieș, județul Alba, au fost eliminați din examen, deoarece aveau telefoanele mobile la ei.

„Au fost eliminați din examen patru elevi: doi de la Liceul Tehnologic Silvic din Câmpeni, unul de la Liceul Horea, Cloșca și Crișan Abrud și unul de la Liceul Dr. Lazăr Chirilă din Abrud. Din primele informații știm că au avut telefoanele la ei, mai multe detalii vom afla după ce primim procesele-verbale”, a declarat pentru corespondentul Mediafaxinspectorul șef Marcela Dărămuș, de la IȘJ Alba.

Ea a precizat că, în județ, la proba de limba română au fost înscriși 2.334 de absolvenți dintre care 68 nu s-au prezentat la examen.

Un elev din Capitală a fost eliminat pentru fraudă

Din cei 13.287 de elevi din Capitală înscriși pentru a susține proba la Limba română din cadrul examenului de Bacalaureat, au fost prezenți 13.040, informează reprezentanții Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

Un singur elev a fost eliminat pentru fraudă – și-a adus telefonul mobil în sală.

 

Inchide